Mājās gatavotas mērces, ar kurām var aizstāt majonēzi

Mājās gatavotas mērces, ar kurām var aizstāt majonēzi

Saldā krējuma – siera mērce

SASTĀVDAĻAS:

  • Cietais siers – 175 gr
  • Ķiploks – 2 daiviņas
  • Saldais krējums – 200 gr
  • Šķipsniņa malta muskatrieksta
  • Sāls un pipari pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  • Lejiet saldo krējumu katliņā, karsējiet uz nelielas uguns, berat klāt rīvētu cieto sieru. Pēc piecām minūtēm pieliekat ķiploku spiedē izspiestu ķiploku un šķipsniņu muskatrieksta. Pieliekat sāli un piparus un gatavojiet vēl 3 minūtes un lēnas uguns. Šī mērce būs izsmalcināta piedeva sēnēm un vistas ēdieniem.

Karija mērce

SASTĀVDAĻAS:

  • Dabiskais jogurts – 1 glāze
  • Karijs – 1 tējkarote
  • Saldskābs ābols – 1 gab.

PAGATAVOŠANA:

  • Ābolu nomizojiet un smalki sasmalciniet. Kamēr tas nav sācis brūnēt, samaisiet ar jogurtu un kariju. Šī mērce labi piestāvēs putnu gaļai un dārzeņiem.

Saldā krējums mērce ar mārrutkiem

SASTĀVDAĻAS:

  • Rīvēta mārrutka sakne – 3 ēdamkarotes
  • 20% saldais krējums – 200 ml
  • Ķiploks
  • Neliela buntīte lociņu
  • Sāls un pipari pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  • Saldo krējumu, mārrutkus, sāli un ķiploku liekat katliņā un lēnām uzvāriet. Noņemiet no uguns un pieliekat smalki sakapātus lociņus. Mērce gatava – varat pasniegt pie gaļas vai dārzeņiem.

Skābā krējuma – sojas mērce

SASTĀVDAĻAS:

  • Skābais krējums – 1 glāze
  • Sojas mērce – 1 ēdamkarote
  • Ķiploks – 3 daiviņas
  • Balzametiķis – 5 pilieni
  • Dilles

PAGATAVOŠANA:

  • Dilles smalki sasmalcināt, ķiploku izspiest ķiploku spiedē. Visas sastāvdaļas likt blenderī un sajaukt viendabīgā masā.

LAI LABI GARŠO!


Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!