Receptes
Sēņu zupa ar rīsiem un saldo krējumu
SASTĀVDAĻAS:
- Vistu spārniņi (vai cita vistas gaļa – pēc izvēles) – 4 gab.
- Olīveļļa (saulespuķu eļļa) – 2 ēdamkarotes
- Šampinjoni – 400 gr
- Burkāns – 1 gab.
- Sīpols – 1 gab.
- Milti – 1 ēdamkarote
- Sāls, malti melnie pipari – pēc garšas
- Apaļie rīsi ( 1 tase)
- Saldais krējums 2/3 glāzes
- Lauru lapa
- Sauja sakapātu svaigo pētersīļu
PAGATAVOŠANA:
- Vistu spārniņus sagriežat uz pusēm (ja izmantojat kādu citu gaļu, tad gabaliņos).
- Ielejiet katlā olīveļļu un apcepiet gaļu no abām pusēm.
- Nomazgājiet un nomizojiet sīpolu un burkānu, sagriežat un liekat katlā.
- Apcepiet kopā ar vistu desmit minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
- Sēnes nomazgājiet, nosusiniet un sagriežat šķēlītēs.
- Liekat sēnes katlā un apcepiet, līdz pilnībā iztvaiko šķidrums un sēnes kļūst zeltainas (apmēram 10 – 12 minūtes).
- Liekat katlā ēdamkaroti miltu, visu samaisiet.
- Lejiet katlā saldo krējumu, samaisiet, Pieliekat sāli un piparus. Noskalojiet rīsus, liekat katlā un pielejat ūdeni, līdz zupas konsistencei.
- Sautējiet apmēram 45 minūtes, tad pieliekat lauru lapu un pētersīļus, uzliekat vāku un atstājiet uz 10 – 15 minūtēm.
- Pirms pasniegšanas katrā šķīvī ieberat vēl mazliet svaigus pētersīļus.