Sēņu zupa ar rīsiem un saldo krējumu

Sēņu zupa ar rīsiem un saldo krējumu

SASTĀVDAĻAS:

  • Vistu spārniņi (vai cita vistas gaļa – pēc izvēles) – 4 gab.
  • Olīveļļa (saulespuķu eļļa) – 2 ēdamkarotes
  • Šampinjoni – 400 gr
  • Burkāns – 1 gab.
  • Sīpols – 1 gab.
  • Milti – 1 ēdamkarote
  • Sāls, malti melnie pipari – pēc garšas
  • Apaļie rīsi ( 1 tase)
  • Saldais krējums 2/3 glāzes
  • Lauru lapa
  • Sauja sakapātu svaigo pētersīļu

PAGATAVOŠANA:

  • Vistu spārniņus sagriežat uz pusēm (ja izmantojat kādu citu gaļu, tad gabaliņos).
  • Ielejiet katlā olīveļļu un apcepiet gaļu no abām pusēm.
  • Nomazgājiet un nomizojiet sīpolu un burkānu, sagriežat un liekat katlā.
  • Apcepiet kopā ar vistu desmit minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
  • Sēnes nomazgājiet, nosusiniet un sagriežat šķēlītēs.
  • Liekat sēnes katlā un apcepiet, līdz pilnībā iztvaiko šķidrums un sēnes kļūst zeltainas (apmēram 10 – 12 minūtes).
  • Liekat katlā ēdamkaroti miltu, visu samaisiet.
  • Lejiet katlā saldo krējumu, samaisiet, Pieliekat sāli un piparus. Noskalojiet rīsus, liekat katlā un pielejat ūdeni, līdz zupas konsistencei.
  • Sautējiet apmēram 45 minūtes, tad pieliekat lauru lapu un pētersīļus, uzliekat vāku un atstājiet uz 10 – 15 minūtēm.
  • Pirms pasniegšanas katrā šķīvī ieberat vēl mazliet svaigus pētersīļus.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!