Mājās gatavota krējuma - medus torte

Mājās gatavota krējuma - medus torte

Laikam grūti atrast tādu ģimeni, kur kaut reizi nebūtu celti galdā mājās cepti kārumi. Un dažās no tām arī šī, mājās gatavotā krējuma - medus torte.
Recepte ir klasiska, vienkārša un neprasa nekādas kulināras super prasmes. Ar minimālu un vienkāršu produktu daudzumu varat pagatavot īstu kulinārijas šedevru.

SASTĀVDAĻAS:

Mīkla:

  • Sviests – 200 g
  • Medus – 4 ēdamkarotes
  • Cukurs – 400 g
  • Soda – 2 tējkarotes
  • Olas – 4 gab.
  • Milti – 1200 g, varbūt vajadzēs vairāk

Krēms:

  • Skābais krējums – 1 litrs
  • Cukurs – 400 g

PAGATAVOŠANA:

  • Sviestu ar medu izkausējam ūdens peldē, pievienojam cukuru, noņemam no uguns, ļaujam pastāvēt dažas minūtes, lai nebūtu karsts, pievienojam olas, miltus un sodu. Ja mīkla ir ļoti lipīga, pieliekam vēl miltus.
  • Izrullējam sešas lielas vai 12 mazas plāksnes. Cepam cepeškrāsnī 180 grādos līdz gatavībai.
  • Skābo krējumu saputojam ar cukuru.
  • Ar krēmu rūpīgi apsmērējam katru mīklas plāksni.
  • Augšējo plāksni apbārstām ar drupačām (no plākšņu malu atgriezumiem) un sasmalcinātiem riekstiem.
  • Liekam ledusskapī vismaz uz nakti.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!