Liekam burkās gurķus – 8 sagatavju varianti ziemai

Liekam burkās gurķus – 8 sagatavju varianti ziemai

Gatavot gurķus ziemai var dažādi. Apskatiet mūsu recepšu izlasi, varbūt kāds no šiem variantiem kļūs par jūsu iecienītāko. Izmēģiniet kaut ko jaunu. Ziemā atvērtās burciņas atgādinās jums par vasaru un bagātinās jūsu pusdienu galdu.

variants GURĶI “KĀ NO VEIKALA PLAUKTA”

Uz vienu litru ūdens:

  • 1,5 ēdamkarotes sāls
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 10 – 12 karotes 9% etiķa uz 3 litru burku
  • Lauru lapu, smaržīgos piparus, krustnagliņas, ripās sagrieztu sīpolu, dilles likt burkas apakšā. Pa virsu likt gurķus.
  • Sagatavotos gurķus apliet ar verdošu ūdeni, atdzesēt, noliet, pielikt cukuru un sāli, rēķinot uz litru ūdens, vēlreiz uzvārīt, uzliet gurķiem, aizvalcēt.
  • Etiķi pieliet pa taisno burkā pirms otrās apliešanas.

variants “KRAUKŠĶĪGIE GURĶI”

  • 1 burkāns
  • 2 sīpoli
  • 1 ķiploks
  • pa vienai mārrutka, upenes, ķiršu, lauru lapai
  • diļļu zieds
  • melno piparu graudiņi
  • Trīs litru burkas apakšā likt burkānu, sagrieztu četrās daļās, un visas pārējās augšminētās sastāvdaļas.
  • Tad likt gurķus, pārliet ar verdošu ūdeni, atstāt uz 15 minūtēm. Ūdeni noliet, pievienot:
  • 5 tējkarotes sāls
  • 10 tējkarotes cukura
  • 100 galda etiķa
  • Ūdeni ar garšvielām uzvārīt vēlreiz, pārliet gurķiem, burkas aizvalcēt.

variants “TIEM, KAM NEPATĪK ASI GURĶI”

  • Te būs garšīgi mazsālīti gurķīši. Ideāli piemēroti tiem, kas dažādu iemeslu dēļ nevar ēst asus ēdienus.
  • Uz trīs litru burku:
  • 1,5 litri ūdens
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • Gurķus nomazgāt un apliet ar ūdeni uz 3 stundām. Ūdeni ik pa brīdim mainīt
  • .
  • Burkā likt:
  • diļļu ziedus
  • mārrutku lapu
  • 5 jāņogu lapas
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 10 melno piparu graudiņus
  • 4 krustnagliņas
  • kanēli
  • estragonu
  • Tad vertikāli likt gurķus, aplieta ar karstu marinādi uz 3 minūtēm. Marinādi noliet, uzvārīt un pārliet pēdējo reizi, pievienojot 1 ēdamkaroti etiķa.
  • Aizvalcēt. Apgāzt ar vāku uz leju un sasegt. Ļaut atdzist. Pat pavasarī, atverot burku, gurķi garšos kā mazsālīti.

variants “VASARNĪCAS MARINĒJUMS”

  • Ļoti vienkārša marinēšanas metode. Izdodas ļoti garšīgi, kraukšķīgi gurķīši.
  • Tīrās, izkarsētās burkās (3 litri) likt:
  • mārrutku lapas
  • ķiršu lapas
  • upeņu lapas
  • diļļu ziedus
  • 5 ķiploka daiviņas
  • Katrā burkā likt 4 tējkarotes cukura un 10 tējkarotes sāls. Burkas piepildīt ar gurķiem, apliet ar aukstu ūdeni.
  • Uzlikt plastmasas vākus un likt vēsā, tumšā vietā, vēlams, pagrabā. Gurķi būs gatavi pēc 3 mēnešiem, bet stāvēs līdz pat pavasarim.

variants “PIEDZĒRUŠIES GURĶI”

  • Burkas apakšā likt:
  • mārrutku sakni
  • dilles
  • ķiploku
  • jāņogu lapas
  • Tad blīvi likt gurķus un apliet ar marinādi. Uz 1,5 litriem ūdens ņemt:
  • 3 ēdamkarotes sāls (bez kaudzītes)
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkaroti etiķa
  • 2 ēdamkarotes degvīna
  • Sterilizēt 15 minūtes.

variants “GURĶI TOMĀTU SULĀ”

  • 5 kg tomātu
  • 2 kg gurķu
  • 250 g ķiploku
  • 250 g augu eļļas
  • 250 g cukura
  • 3 ēdamkarotes sāls
  • 2 ēdamkarotes etiķa
  • Tomātus samalt gaļas mašīnā, pieliet augu eļļu, pielikt cukuru, sāli, uzvārīt un vārīt 10 minūtes.
  • Tad pakāpeniski pievienot gabaliņos sagrieztus gurķus. Karsēt vēl 20 minūtes. Pievienot ķiplokus un etiķi, visu samaisīt, likt izkarsētās burkās, aizvalcēt.
  • Gatavošana paņem laiku, bet iznāk desmit 650 gr burkas.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!