Receptes
Liekam burkās gurķus – 8 sagatavju varianti ziemai

variants “MARINĒTIE GURĶĪŠI”
- Gurķus likt burkās un apliet ar marinādi.
- Uz 2 litriem ūdens ņemt:
- 2 ēdamkarotes sāli (ar kaudzi)
- 6 ēdamkarotes cukura (ar kaudzi)
- 5 – 7 piparu graudiņu
- 5 -7 lauru lapas
- Visu uzvārīt, vārīt 3 minūtes, tad atdzesēt, pieliet etiķi. Liet burkās, sterilizēt 5 minūtes, aizvalcēt.
variants “MAZSĀLĪTIE GURĶI”
- Gurķus likt trīs litru burkās ar garšvielām:
- dilles
- mārrutki
- jāņogu lapas
- ķiploks
- pipari (4 – 5 graudiņi)
- krustnagliņas (2 – 3 gab.)
- 1 ēdamkarote sāls (ar kaudzi)
- 1,5 ēdamkarote cukura (bez kaudzes)
- 2 aspirīna tabletes
- etiķis
- Visu apliet ar verdošu ūdeni, aizskrūvēt.
LAI LABI GARŠO!