Liekam burkās gurķus – 8 sagatavju varianti ziemai

Liekam burkās gurķus – 8 sagatavju varianti ziemai

variants “MARINĒTIE GURĶĪŠI”

  • Gurķus likt burkās un apliet ar marinādi.
  • Uz 2 litriem ūdens ņemt:
  • 2 ēdamkarotes sāli (ar kaudzi)
  • 6 ēdamkarotes cukura (ar kaudzi)
  • 5 – 7 piparu graudiņu
  • 5 -7 lauru lapas
  • Visu uzvārīt, vārīt 3 minūtes, tad atdzesēt, pieliet etiķi. Liet burkās, sterilizēt 5 minūtes, aizvalcēt.

variants “MAZSĀLĪTIE GURĶI”

  • Gurķus likt trīs litru burkās ar garšvielām:
  • dilles
  • mārrutki
  • jāņogu lapas
  • ķiploks
  • pipari (4 – 5 graudiņi)
  • krustnagliņas (2 – 3 gab.)
  • 1 ēdamkarote sāls (ar kaudzi)
  • 1,5 ēdamkarote cukura (bez kaudzes)
  • 2 aspirīna tabletes
  • etiķis
  • Visu apliet ar verdošu ūdeni, aizskrūvēt.

LAI LABI GARŠO!


Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!