Krāsnī cepts kartupelis ar pildījumu

Krāsnī cepts kartupelis ar pildījumu

Pildījumi var būt dažnedažādi – tradicionāli tas ir biezpiens ar piedevām, bet, ja diētiska rakstura pārdomas nenomāc, var pildīt arī ar sieru, bekonu un tā tālāk. Šis tāds veselīgs variants!

SASTĀVDAĻAS:

  • Vienāda izmēra kartupeļi ( tik cik ēdāju )
  • Pildījums – pēc izvēles, bet šoreiz tas ir biezpiens ar kaperiem un mazliet zaļās mērces ( tā var būt jebkāda pesto līdzīga mērce no iecienītiem zaļumiem utt.

PAGATAVOŠANA:

  • Svarīgi, lai kartupeļi būtu vienāda izmēra, lai visi izceptos reizē. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
  • Kartupeļus rūpīgi nomazgā, jo būs jācep un jāēd ar visu mizu.
  • Katram kartupelim divās trijās vietās iedur ar dakšiņu, lai cepoties nesasprākst, savieto uz cepešplāts, kas pārklāta ar cepampapīru, un šauj sakarsētā krāsnī uz 45 – 60 minūtēm ( atkarībā no bumbuļu lieluma ).
  • Gatavam kartupelim ir kraukšķīga miziņa un var viegli iedurt ar dakšiņu.
  • Ar dakšiņu sadursta gatavam kartupelim virspusē līniju. Pēc tam ar īkšķi un rādītājpirkstu no abiem galiem viegli saspiež bumbuli, līdz sadurstītā līnija atveras.
  • Pēc tam ievieto pildījumu un mielojas!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!