Receptes
Krāsnī cepts kartupelis ar pildījumu
Pildījumi var būt dažnedažādi – tradicionāli tas ir biezpiens ar piedevām, bet, ja diētiska rakstura pārdomas nenomāc, var pildīt arī ar sieru, bekonu un tā tālāk. Šis tāds veselīgs variants!
SASTĀVDAĻAS:
- Vienāda izmēra kartupeļi ( tik cik ēdāju )
- Pildījums – pēc izvēles, bet šoreiz tas ir biezpiens ar kaperiem un mazliet zaļās mērces ( tā var būt jebkāda pesto līdzīga mērce no iecienītiem zaļumiem utt.
PAGATAVOŠANA:
- Svarīgi, lai kartupeļi būtu vienāda izmēra, lai visi izceptos reizē. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
- Kartupeļus rūpīgi nomazgā, jo būs jācep un jāēd ar visu mizu.
- Katram kartupelim divās trijās vietās iedur ar dakšiņu, lai cepoties nesasprākst, savieto uz cepešplāts, kas pārklāta ar cepampapīru, un šauj sakarsētā krāsnī uz 45 – 60 minūtēm ( atkarībā no bumbuļu lieluma ).
- Gatavam kartupelim ir kraukšķīga miziņa un var viegli iedurt ar dakšiņu.
- Ar dakšiņu sadursta gatavam kartupelim virspusē līniju. Pēc tam ar īkšķi un rādītājpirkstu no abiem galiem viegli saspiež bumbuli, līdz sadurstītā līnija atveras.
- Pēc tam ievieto pildījumu un mielojas!