Kartupeļu, kabaču, tomātu sacepums

Kartupeļu, kabaču, tomātu sacepums

SASTĀVDAĻAS:

  • kartupeļus
  • kabačus
  • tomātus
  • sīpolus
  • ķiplokus
  • pienu
  • saldo krējumu
  • olas
  • sviestu
  • cieto sieru
  • maltu muskatriekstu
  • ķiplokpiparus
  • smaržīgos piparus
  • sāli

PAGATAVOŠANA:

  • Saraksts garš, bet viegli improvizējams. Ar ko šī recepte piesaistīja manu uzmanību - ar to, ka kartupeļus iepriekš pavāra pienā! Tā lūk!
  • Ar daudzumiem, jau atkal cik daudz ēdāju. Man bija 2 kabači, apmēram 1kg kartupeļu,, 4 tomāti, 1 sīpols, 2 ķiploku daivas, 700ml piena, 250ml saldā krējuma, 150gr rīvēta cietā siera, 2 olas.
  • Nu kaut kā tā. Visus daudzumus var variēt pēc sirds patikas, kā arī brīva improvizācija ar garšvielām.
  • Sākumā nomizo un plānās šķēlēs sagriež kartupeļus. To liek katlā, pievieno šķēlēs sagrieztu ķiploku, pārkaisa ar sāli un pievieno dažus smaržīgā pipara graudus. Lej pienu tā, lai gandrīz nosegtu un liek vārīties. Kad sāk vārīties, uzmanīgi apmaisot vāra kādas 10-15minūtes.
  • Kamēr gaida, kad uzvārīsies piens, tikmēr plānās šķēlēs sagriež kabaci, tomātus un sīpolu.
  • Kad kartupeļi ir pavārījušies 10-15minūtes ņemam katlu nost no uguns. Cepamo trauko ieziežam ar sviestu un ar putu karoti izņemot kartupeļus no piena, notecinot lieko šķidrumu, kārtojam pannā. Pārkaisām ar maltu muskatriekstu un liekam virsū kabaci, uzkaisām piparus un nedaudz sāli, tad nāk tomāti un sīpoli. Un tā šo procedūru atkārtojam, līdz produkti beigušies.
  • Pāri palikušajā pienā, ieberam cieto sieru, pievienojam saldo krējumu un sakultas divas olas. Visu samaisām un lejam virsū dārzeņiem. Liek cepeškrāsnī uz 50minūtēm 200grādos. Viss.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt