Receptes
Gurķi ar jāņogām. Izmēģiniet, nenožēlosiet!
Oriģināla un garšīga recepte!
SASTĀVDAĻAS UZ 2 LITRIEM:
- Gurķi
- 3 diļļu ziedi
- 4 – 6 upeņu lapas
- 4 – 6 ķiršu lapas
- 4 daiviņas ķiploka
- 8 – 10 melno piparu graudiņi
- 500 – 600 g jāņogu
SASTĀDAĻAS MARINĀDEI:
- 1 litrs ūdens
- 1,5 ēdamkarotes sāls
- 3 ēdamkarotes cukura
PAGATAVOŠANA:
- Gurķus rūpīgi nomazgājiet un iemērciet aukstā ūdenī uz 3 – 4 stundām.
- Liekat burkās sagrieztus zaļumus, ķiploku un piparus. Tad liekat gurķus, pa virsu jāņogas.
- Pagatavojat marinādi: vārošā ūdenī izšķīdiniet sāli un cukuru.
- Gurķus aplejiet ar marinādi un liekat sterilizēt uz apmēram 6 – 8 minūtēm.
- Burkas aizvalcējiet, apgāžat ar vākiem uz leju. Uzglabājiet vēsā vietā.
LAI LABI GARŠO!