Gurķi ar jāņogām. Izmēģiniet, nenožēlosiet!

Gurķi ar jāņogām. Izmēģiniet, nenožēlosiet!

Oriģināla un garšīga recepte!

SASTĀVDAĻAS UZ 2 LITRIEM:

  • Gurķi
  • 3 diļļu ziedi
  • 4 – 6 upeņu lapas
  • 4 – 6 ķiršu lapas
  • 4 daiviņas ķiploka
  • 8 – 10 melno piparu graudiņi
  • 500 – 600 g jāņogu

SASTĀDAĻAS MARINĀDEI:

  • 1 litrs ūdens
  • 1,5 ēdamkarotes sāls
  • 3 ēdamkarotes cukura

PAGATAVOŠANA:

  • Gurķus rūpīgi nomazgājiet un iemērciet aukstā ūdenī uz 3 – 4 stundām.
  • Liekat burkās sagrieztus zaļumus, ķiploku un piparus. Tad liekat gurķus, pa virsu jāņogas.
  • Pagatavojat marinādi: vārošā ūdenī izšķīdiniet sāli un cukuru.
  • Gurķus aplejiet ar marinādi un liekat sterilizēt uz apmēram 6 – 8 minūtēm.
  • Burkas aizvalcējiet, apgāžat ar vākiem uz leju. Uzglabājiet vēsā vietā.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!