Receptes
Kāpostu plācenīši
Maigie kāpostu plācenīši, pagatavoti pēc šīs receptes, ir tik garšīgi, ka nav iespējams no tiem atrauties. Tie garšos pat bērniem.
SASTĀVDAĻAS:
- baltais galviņkāposts
- olas – 1 – 2 gab.
- milti – 2 ēdamkarotes
- sīpols
- pipari (dažādās krāsās)
- ķiploks
- zaļumi (pēc izvēles)
- garšvielas (sāls, melni maltie pipari)
PAGATAVOŠANA:
- Smalki sagriežam kāpostu. Mazliet samīcam ar rokām, lai tas sāk suloties. Sulu nolejam. Pieliekam salmiņos sagrieztu sīpolu, saldos piparus, zaļumus, ķiploku, sāli un piparus. Visu samaisām.
- Pieliekam olas, miltus un rūpīgi samaisām.
- No gatavās masas ar rokām veidojam nelielus plācenīšus, ja nepieciešams, nospiežam lieko šķidrumu. Liekam uz sakarsētas pannas, uz kuras uzlieta eļļa.
- Cepam no abām pusēm, līdz zeltainai garoziņai.
- Izliekam uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
- Pasniedzam ar skābo krējumu.
LAI LABI GARŠO!