Receptes
„Selgas” cepumu torte ar banāniem

SASTĀVDAĻAS:
- 250 g „Selgas” cepumu (vajadzēs 1,5 paciņu)
- 200 g sviests( 100g sviests priekš cepumiem + 100g priekš karameles)
- 100 g brūnā cukura
- 400 g kondensētais piens
- 4 gatavi banāni
- 300 ml saldā krējuma
- sarīvēta šokolāde
PAGATAVOŠANA:
- Ietauko kūkas formu.
- Sadrupina „Selgas” cepumus un pievieno izkausētu sviestu. Ar rokām samaisa un izklāj iegūto masu kūkas formā. Liek ledusskapī uz 20 minūtēm atdzesēties.
- Katliņā izkausē sviestu un cukuru līdz cukurs ir pilnībā izkusis. Pievieno kondensēto pienu un silda līdz tas sāk vārīties un līdzinās zeltainai karamelei. Karameli vāra aptuveni 1 minūti.
- Iegūto masu pārlej pāri cepumu kārtai un liek atkal ledusskapī atdzesēties aptuveni 1 stundu.
- Uzmanīgi izņem kūku no formas. Tad sagriež banānus un pusi no tiem iemaisa iepriekš saputotajā saldajā krējumā. Izklāj putukrējumu pār karameles kārtu un dekorē ar atlikušajiem banāniem un sarīvēto šokolādi.