Jauna dārzeņu uzkoda ziemai: vienkārša, ātra un garšīga
Sastāvdaļas uz trim 700 ml burkām:
- tomāti 600 gr.
- gurķi 600 gr.
- sīpols 2 gab. (vidēji).
- ķiploki 2 daiviņas
- smaržīgie pipari 4-7 gab. katrai bankai.
- augu eļļa 1 ēd.k. katrā burkā
Marināde uz 1,5 litriem ūdens:
Pagatavošana:
1. Gurķus sagriež apļos, apmēram 1 cm biezus.
2. Tomātu sagriež šķēlēs.
3. Sīpolu sagriež pusgredzenos.
4. Tīrā burkā ievieto 2 ķiploka daiviņas, smaržīgos piparus un 1 ēdamkaroti augu eļļas.
5. Liek kārtās: gurķi, tomāti, sīpoli, tomāti, gurķi.
6. Tad gatavojam marinādi, uz 1,5 litriem ūdens. Katlā ielej 1,5 litrus verdoša ūdens, pievieno 1,5 ēd.k.sāli, 2,5 ēd.k. cukura, 2 ēd.k. 9% etiķa. Rūpīgi samaisa, lai sāls un cukurs pilnībā izšķīst.
7. Ielejiet mariādi burkās, uzlieciet vākus un atstājiet 15 minūtes.
8. Ielieciet katlā dvieli, ielejiet katlā siltu ūdeni līdz burku augšai, taču tā, lai tajās neiekļūst ūdens. pleciem, Tad sterilizējiet 15 minūtes no vārīšanās brīža. Pēc tam izņemam burkas un cieši uzliekam vākus.