Receptes
Šašliks burkā. Populāra gruzīnu recepte
Dārza un gaļas cepšanas sezona rit pilnā sparā, bet kad tā būs beigusies, nebūt nebūs jāatsakās no gardi pagatavota šašlika. Esam atraduši lielisku mājās pagatavojama šašlika recepti, kas īpaši iecienīta Gruzijā. Ceram, ka mājās atradīsies trīs litru burka?
SASTĀVDAĻAS:
- cūkgaļas antrekots – 1 kg
- bekons – 250 g
- sīpoli – 2 – 3 gab.
- sula no puscitrona
- ūdens – 100 ml
- sāls, pipari, koriandrs, garšvielas pēc izvēles
PAGATAVOŠANA:
- Gaļu noskalot un sagriezt nelielos gabalos. Pievienot sāli, piparus, garšvielas un citrona sulu.
- Sīpolus sagriezt ripās, pievienot gaļai, tad pieliet ūdeni.
- Atstāt, lai iemarinējas uz 30 minūtēm.
- Bekonu sagriezt plānās šķēlēs. Uz iesmiņa uzspraust gaļu pamīšus ar bekonu un sīpoliem. Burku dibenā likt pāri palikušos sīpolus. Katrā burkā var ielikt apmēram 5 – 6 iesmiņus.
- Burkas apsegt ar foliju. No ārpuses burkām jābūt sausām.
- Burkas likt aukstā (!) cepeškrāsnī (lai tās nesaplīstu). Atstāt 60 – 80 minūtes 180 – 200 grādos.
- Tad cepeškrāsni izslēgt un pagaidīt 5 minūtes. Foliju jānoņem lēnām, lai burka nesaplīstu.
- Gardais un aromātiskais šašliks ir gatavs! Varat pikniku mājās taisīt kaut ziemas vidū!
LAI LABI GARŠO!