Kā izaudzēt saldas un sulīgas zemenes: dalās dārzkopji ar pieredzi

Kā izaudzēt saldas un sulīgas zemenes: dalās dārzkopji ar pieredzi

Zemenes savos mazdārziņos laikam neaudzē tikai retais. Ogas ir saldas un garšīgas, ražu var ievākt jau vasaras sākumā. Taču ne vienmēr raža izaug tāda, kā mēs to vēlētos. Tāpēc sniegsim jums dažu pieredzējušu dārzkopju padomus.

Vieta. Pārbaudiet zemenēm atvēlēto vietu, lai tā būtu pietiekami saulaina, un lai tajā īpaši neuzkrātos mitrums (nelielā slīpumā), un vēl arī lai no visām pusēm tās neskartu auksti vēji.

Augsne. Dobes ir jāaizpilda ar irdenu un viegli skābu melnzemi. Stingra un mālaina augsne šeit nederēs.

Kaimiņi un priekšgājēji. Būtu ļoti labi, ja pirms zemenēm šajā vietā būs auguši pākšaugi vai redīsi. Nakteņu dzimtas augi ir visbīstamākie kaimiņi.

Piebarošana. Kālijs un fosfors ietekmē zemeņu saldo garšu. Tādēļ neaizmirstiet tos nedaudz iestrādāt augsnē. Slāpeklis gan nebūs tas labākais variants.

Laistīšana. Ļoti vēlams būtu izveidot pilienveida laistīšanu ar siltu nostādinātu ūdeni. Tad būs arī mazāk nezāļu un puves.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!