Gurķi ar “rozīnīti”. Jā, jā gurķi ar rozīnēm, vai esat kaut ko tādu baudījuši?

Gurķi ar “rozīnīti”. Jā, jā gurķi ar rozīnēm, vai esat kaut ko tādu baudījuši?

Labāk izmantot gaišās rozīnes. Tas no personīgās pieredzes.

SASTĀVDAĻAS:

  • 5 kg gurķu
  • 1,5 ēdamkarotes sāls
Uz litra burku:
  • 2 tējkarotes rozīņu
  • 1 diļļu zieds
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 4 melno piparu graudiņi
Marinādei:
  • 0,75 l ūdens
  • 0,5 karotes 9% etiķa
  • 0,5 kg cukura

PAGATAVOŠANA:

  • Gurķus nomazgāt, nomizot, sagriezt nelielos aplīšos.
  • Uzbērt sāli.
  • Samaisīt un atstāt uz 30 minūtēm.
  • Iegūto sulu noliet.
  • Laiks gatavot marinādi. Savienot ūdeni ar etiķi.
  • Pielikt cukuru. Samaisīt, uzvārīt. Ļaut atdzist.
  • Dilles un ķiploku sasmalcināt.
  • Apstrādātās burkās likt dilles, ķiploku, piparus un rozīnes.
  • Pa virsu likt gurķus, pārliet marinādi.
  • Uzlikt vākus, neaizskrūvēt.
  • Sterilizēt 20 minūtes.
  • Aizskrūvēt, likt ar vākiem uz leju.
  • Ietīt segā līdz atdzišanai.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt