Receptes
Gurķi ar “rozīnīti”. Jā, jā gurķi ar rozīnēm, vai esat kaut ko tādu baudījuši?

Labāk izmantot gaišās rozīnes. Tas no personīgās pieredzes.
SASTĀVDAĻAS:
- 5 kg gurķu
- 1,5 ēdamkarotes sāls
- 2 tējkarotes rozīņu
- 1 diļļu zieds
- 1 daiviņa ķiploka
- 4 melno piparu graudiņi
- 0,75 l ūdens
- 0,5 karotes 9% etiķa
- 0,5 kg cukura
PAGATAVOŠANA:
- Gurķus nomazgāt, nomizot, sagriezt nelielos aplīšos.
- Uzbērt sāli.
- Samaisīt un atstāt uz 30 minūtēm.
- Iegūto sulu noliet.
- Laiks gatavot marinādi. Savienot ūdeni ar etiķi.
- Pielikt cukuru. Samaisīt, uzvārīt. Ļaut atdzist.
- Dilles un ķiploku sasmalcināt.
- Apstrādātās burkās likt dilles, ķiploku, piparus un rozīnes.
- Pa virsu likt gurķus, pārliet marinādi.
- Uzlikt vākus, neaizskrūvēt.
- Sterilizēt 20 minūtes.
- Aizskrūvēt, likt ar vākiem uz leju.
- Ietīt segā līdz atdzišanai.