Īsts ukraiņu borščs ar slepeno sastāvdaļu

Īsts ukraiņu borščs ar slepeno sastāvdaļu

SLEPENĀ SATĀVDAĻA:

  • Sasmalcinām mazliet diļļu, divas –trīs daiviņas ķiploka un mazliet sālītā speķa.
  • Labāk, ja speķi ir nogatavināts, jo tam piemīt unikāla īpašība ar laiku nebojāties.
  • Tas kļūst vecāks, cietāks un iegūst raksturīgo dzeltenīgo nokrāsu un specifisko aromātu, kas ir īpaši vērtīgs šīs receptes pagatavošanai.
  • Iegūt tādu speķi ir diezgan vienkārši. Pietiek vien ar to, ka ietinat speķi papīrā un ieliekat uz dažiem mēnešiem ledusskapī. Pat ar nelielu gabaliņu jums pietiks desmitiem boršču.
  • Vēlams, lai speķim būtu pēc iespējam mazāk liesuma.
  • Speķis var būt pavisam nedaudz – apmēram tējkarote (sagrieztā veidā). Tas ir nepieciešams tikai tik daudz, lai piešķirtu oriģinālu aromātu ēdienam.
  • Tagad visas trīs sastāvdaļas bez žēlastības saspiežam viendabīgā masā. Var pievienot šķipsniņu jūras sāls, tas palīdzēs vieglāk sasmalcināt visu.

NOBEIGUMS:

  • Lūk, esam tikuši pie beigām. Tagad pats svarīgākais – padarīt to visu par brīnumaini gardu ukraiņu boršču.
  • Pievienojam katlā sāli pēc garšas, ēdamkaroti cukura, melnos un sarkanos piparus pēc vēlēšanās, pagaršojam.
  • Pagaršojam kartupeļus, vai gatavi, pagaršojam arī buljonu. Šajā gatavošana etapā ukraiņu borščs ir “jānoskaņo” kā muzikāls instruments.
  • Ja nepieciešams, skābumu var regulēt ar tomātu sulas palīdzību, saldumu ar cukura palīdzību, asumu ar pipariem utt.
  • Tad katlā liekam pannas saturu. Pavāram 15 minūtes.
  • Un pašā nobeigumā pievienojam “programmas naglu” – slepeno sastāvdaļu (diļļu, ķiploku un speķa maisījumu).
  • Izslēdzam uguni un ļaujam borščam pastāvēt 10 – 15 minūtes.
  • Liekat galdā svaigu rupjmaizi, krējumu, ķiplokus, sarkanos piparus un – LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!