Receptes
Samaisot kefīru ar krējumu, pēc divām dienām mielosieties ar ļoti garšīgu uzkodu
Neviens veikalā pirktais produkts nav salīdzināms ar mājās gatavoto, kam pievienota daļiņa jūsu mīlestības.
Un tā, ķeramies klāt mājas siera gatavošanai.
Siers, kas gatavots pēc šīs receptes, var būt izmantojams kā atsevišķa uzkoda, kā piedeva salātiem vai kā gards smēriņš uz brokastu maizītes.
SASTĀVDAĻAS:
- puslitrs skābā krējuma
- puslitrs kefīra
- saišķītis svaigu diļļu
- tējkarote sāls
PAGATAVOŠANA:
- Ņemiet gabalu marles auduma un salokiet sešās kārtās. Ieklājiet to caurdurī. Sajauciet visas sastāvdaļas, izņemot dilles un ielejiet gatavo masu marlē.
- Tagad mūsu uzdevums ir likt sagatavi zem sloga un ielikt ledusskapī uz divām diennaktīm.
- Ķeramies pie zaļumu sagatavošanas. Dilles smalki sakapājiet, bet sagatavi, kura divas diennaktis pabijusi ledusskapī izņemiet no tā un izveidojiet kaut ko līdzīgi desai.
- Gatavo “desu” bagātīgi apviļājiet sakapātajās dillēs, ja gribat ēdienam piešķirt nedaudz asuma, varat dillēm pievienot dažas sakapātas ķiploka daiviņas.
- Neapēsto sieru uzglabājiet ledusskapī.
LAI LABI GARŠO!