Receptes
Gatavojam dārzeņu asorti ziemai – ar degvīnu un bez sterilizācijas.
Ļoti garšīgi. Iesaku!
SASTĀVDAĻAS:
- Gurķi, tomāti, kabači – tik, cik var ielikt trīslitru burkā
- 50 ml degvīna
- 4 – 5 daiviņas ķiploka
- 50 ml 9% etiķa
- 6 lauru lapas
- 4 krustnagliņas
- 4 graudiņi smaržīgo piparu
- 4 graudiņi melno piparu
- 2 ķiršu lapas
- 2 mārrutka lapas
- Zariņš diļļu
- 2 ēdamkarotes sāls
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote koriandra
PAGATAVOŠANA:
- Sterilizētās burkās likt pusi no visām garšvielām, ķiplokus sagriezt 3 – 4 daļās, tad nomazgātus, nosusinātus dārzeņus. Pa virsu gurķiem un tomātiem likt kabačus un atlikušās garšvielas.
- Lejam burkā vārošu ūdeni, pa virsu liekot sterilizētus vāciņus, atstājam uz desmit minūtēm, tad ūdeni nolejam katliņā.
- Ūdenim pievienojam cukuru, sāli un uzvārām, tad pielejam etiķi un degvīnu, vēlreiz uzvārām un pārlejam dārzeņiem. Aizvalcējam burkas . Apgāžam ar vāciņiem uz leju, ietinam segā un atstājam līdz nākamajai dienai.
LAI LABI GARŠO!