Receptes
Gardā rabarberu kūka
SASTĀVDAĻAS:
- 200 gr.sviesta (istabas temperatūrā)
- 1 gl. cukura
- 3 olas
- 2 gl. miltu
- 1 t.k. dz.s odas
- Vaniļas cukurs
- 2 glāzes sagrieztu rabarberu
PAGATAVOŠANA:
- Sviestu sakūlu ar 2/3 cukura un vaniļas cukuru, kūlu 5 minūtes, tad pa vienam piekūlu olu dzeltenumus, baltumus mīklai nepievienojam. Tad piemīcīju klāt miltus ar sodu.2/3 mīklu izliekam formā 26 cm diametrā, 1/3 mīklas ieliku saldētavā uz 20 min.
- Rabarberus ieberam formā.
- Sakuļam olu baltumus ar atlikušo cukuru. Uzkāju olu baltumus uz rabarbariem.
- Mīklu no saldētavas uz sakņu rīves uzrīvēju uz olu baltumiem. Lieku 175 grādu karstā krāsnī cept uz 40-45 min.
Mana pēc 40 min skaisti zeltaini brūna.
AVOTS: Laila Vaitupe Laila Trektere