Fantastiski garšīgas vistas filejas – kabaču kotletītes

Fantastiski garšīgas vistas filejas – kabaču kotletītes

Kabacis piešķirs kotletēm maigumu un sulīgumu, pie tam neizmainīs gatavā ēdiena garšu un aromātu. Apetīti rosinošās kotletītes pagatavojamas ļoti vienkārši un ātri – saimniecēm patiks. Tās var pasniegt gan kā atsevišķu ēdienu, gan kā papildinājumu svaigu dārzeņu salātiem.

SASTĀVDAĻAS:

  • 700 g vistas filejas
  • Viens neliels kabacis
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • Buntīte diļļu
  • Augu eļļa bez aromāta – cepšanai
  • Sāls, melni maltie pipari, garšvielas – pēc garšas un vēlēšanās

PAGATAVOŠANA:

  • Jauno kabaci nomazgājam, nosusinām un sarīvējam uz rupjās rīves. Mizot kabaci nevajag. Liekam to bļodā, pieliekam sāli, samaisām, atstājam uz 10 minūtēm.
  • Vistas fileju sagriežam mazos kubiņos.
  • Dilles sakapājam.
  • No bļodas ar rokām ņemam kabačus, nospiežam sulu, liekam citā bļodā.
  • Pie kabačiem liekam sagriezto vistas fileju, dilles, olas, piparus, sāli (atceramies, ka kabači jau ir apsālīti), visu samaisām.
  • Tad pieliekam miltus un samaisām vēlreiz. Kotlešu masa ir gatava.
  • Uzkarsētā pannā lejam augu eļļu. Ar karoti ņemam kotlešu masu, veidojam kotletītes, liekam uz pannas.
  • Cepam uz nelielas uguns, no abām pusēm, zem vāka, lai gaļa paspētu viscaur izsutināties.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt