Receptes
Fantastiski garšīgas vistas filejas – kabaču kotletītes

Kabacis piešķirs kotletēm maigumu un sulīgumu, pie tam neizmainīs gatavā ēdiena garšu un aromātu. Apetīti rosinošās kotletītes pagatavojamas ļoti vienkārši un ātri – saimniecēm patiks. Tās var pasniegt gan kā atsevišķu ēdienu, gan kā papildinājumu svaigu dārzeņu salātiem.
SASTĀVDAĻAS:
- 700 g vistas filejas
- Viens neliels kabacis
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes miltu
- Buntīte diļļu
- Augu eļļa bez aromāta – cepšanai
- Sāls, melni maltie pipari, garšvielas – pēc garšas un vēlēšanās
PAGATAVOŠANA:
- Jauno kabaci nomazgājam, nosusinām un sarīvējam uz rupjās rīves. Mizot kabaci nevajag. Liekam to bļodā, pieliekam sāli, samaisām, atstājam uz 10 minūtēm.
- Vistas fileju sagriežam mazos kubiņos.
- Dilles sakapājam.
- No bļodas ar rokām ņemam kabačus, nospiežam sulu, liekam citā bļodā.
- Pie kabačiem liekam sagriezto vistas fileju, dilles, olas, piparus, sāli (atceramies, ka kabači jau ir apsālīti), visu samaisām.
- Tad pieliekam miltus un samaisām vēlreiz. Kotlešu masa ir gatava.
- Uzkarsētā pannā lejam augu eļļu. Ar karoti ņemam kotlešu masu, veidojam kotletītes, liekam uz pannas.
- Cepam uz nelielas uguns, no abām pusēm, zem vāka, lai gaļa paspētu viscaur izsutināties.