Receptes
Aukstā biešu zupa ar jogurtu un olīvām
![Aukstā biešu zupa ar jogurtu un olīvām](https://7bcf1e72e41d8c2708e90d2a02b729ff.ams3.digitaloceanspaces.com/2542/conversions/postCover.jpg)
Aukstā zupa lieliski atsvaidzina un dod sāta sajūtu. Šajā receptē tiek izmantots dabiskais jogurts, bet varat to izmēģināt arī ar paniņām, rjaženku, kefīru vai airānu. Bez jau pierastajām olām , dārzeņiem un zaļumiem pamēģiniet pievienot zupai olīvas – garša kļūs daudz interesantāka.
SASTĀVDAĻAS:
- dabiskais jogurts – 0,8 litri
- bietes – 1 – 2 gab.
- kartupeļi – 3 gab.
- olas – 2 – 3 gab.
- svaigi gurķi – 2 gab.
- melnās olīvas – 10 gab.
- zaļie lociņi – 3 gab.
- svaigi pētersīļi – 3 – 5 zariņi
- citrona sula – pēc garšas
- sāls – pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
- Bietes aplejam ar ūdeni un vārām līdz gatavībai, apmēram 30 – 40 minūtes. Gatavas bietes atdzesējam (varat tās apliet ar aukstu ūdeni).
- Olas cieti novārām, tad aplejam ar aukstu ūdeni un ļaujam atdzist.
- Kartupeļus novārām ar visu mizu, atdzesējam, nomizojam un sagriežam nelielos kubiņos.
- Svaigos gurķus arī sagriežam kubiņos.
- Pētersīļus un zaļos lociņus smalki sakapājam. Melnās olīvas sagriežam ripiņās.
- Olas nolobām un sagriežam kubiņos.
- Bietes nomizojam un asī sagriežam kubiņos.
- Dziļā bļodā liekam kartupeļus, gurķus, olas, bietes zaļumus un olīvas. Pievienojam 2 – 3 ēdamkarotes svaigi spiestas citronu sulas.
- Visu pārlejam ar atdzesētu dabisko jogurtu, pievienojam olīvas, pieliekam sāli un rūpīgi samaisām. Pasniedzam uzreiz pēc pagatavošanas vai arī liekam atdzesēties ledusskapī.
LAI LABI GARŠO!