Apetīti rosinoši un sātīgi kartupeļi “a la karbonara”. Jūs vairs nevēlēsieties gatavot kartupeļus citādāk!

Apetīti rosinoši un sātīgi kartupeļi “a la karbonara”. Jūs vairs nevēlēsieties gatavot kartupeļus citādāk!

Ja esat pasta karbonara cienītājs, jūs noteikti novērtēsiet kartupeļus, kas pagatavoti ar to pašu gardo siera – krējuma mērci un bekonu. Šo ēdienu varat pasniegt atsevišķi vai kā piedevu pamatēdienam. Kartupeļi “a la karbonara” ir ideāli piemēroti ģimenes pusdienām vai sātīgām vakariņām. Un pagatavot tos nudien ir pavisam vienkārši!

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 kg kartupeļu
  • 150 g tītara gaļas
  • 1 sīpols
  • 300 ml skābā krējuma
  • 100 g parmezāna tipa siers
  • 1 ola
  • Sāls un melnie pipari
  • Smalki sakapāti pētersīļi
  • 2 – 3 bekona šķēlītes
  • Sviests

PAGATAVOŠANA:

  • Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai. Iesmērējiet cepamo formu ar sviestu. Kartupeļus nomizojiet un sagriežat kubiņos vai šķēlītēs – pēc jūsu izvēles. Vāriet kartupeļus sālsūdenī 10 – 15 minūtes. Uzmanību!
  • Kartupeļus nevāriet līdz pilnīgai gatavībai!
  • Krējumu samaisiet ar olu. Pieberat sāli un piparus.
  • Sīpolu smalki sagriežat un apcepat uz pannas sviestā.
  • Kad sīpols kļūst caurspīdīgs, pieliekat kubiņos sagrieztu tītara gaļu. Mazliet pasautējiet gaļu kopā ar sīpoliem.
  • Atsevišķā pannā apcepat sagrieztu bekonu.
  • Apvārītos kartupeļus kārtojat cepamajā formā, pārlejat krējuma – olu maisījumu. Pa virsu liekat apcepto tītara gaļu ar sīpoliem un bekonu. Cepat cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes. Pēc pirmajām 15 minūtēm samaziniet temperatūru uz pusi un pārbaudiet kartupeļu gatavību. Pārberat ar sieru. Pagaidiet, līdz tas izkūst.

RECEPTE – PĀRSTEIGUMS:

Cepeškrāsnī cepti kartupeļi – ekonomisks ēdiens, pagatavojams kā viens – divi – trīs!
Šie kartupeļi ideāli sader ar zivi, zaļajiem salātiem vai ceptu gaļu. Kartupeļi ir tik garšīgi, ka kūst uz mēles!

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 kg kartupeļu ( sagriezti šķēlītēs)
  • ēdamkarotes sviesta
  • augu eļļa
  • tējkarote timiāna
  • tējkarote rozmarīna
  • 2 tējkarotes ķiploku pulvera
  • tējkarote bazilika
  • 250 ml vistas buljona
  • sāls
  • pipari
  • smalki sakapāti pētersīļi

PAGATAVOŠANA:

  • Sakarsējiet krāsni līdz 240 grādiem un iesmērējiet cepamo formu ar augu eļļu. Sajauciet sviestu ar timiānu, rozmarīnu, ķiploku pulveri, baziliku, sāli un pipariem. Sviestu varat izkausēt mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē.
  • Cepamajā formā liekat kārtu kartupeļu un apsmērējiet ar garšvielu sviestu. Atkārtojiet to, kamēr visi kartupeļi izlikti formā. Cepat cepeškrāsnī 15 minūtes.
  • Lejiet formā vistas buljonu un cepat kartupeļus vēl 10 – 15 minūtes. Gatavus pārkaisiet ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt