Kabači ar rozmarīnu

Kabači ar rozmarīnu

Kabačus droši varam dēvēt par konservēšanas sezonas naglu. Ņem kādu marinādi gribi, garām “neaizšausi” – viss izdosies garšīgi un neparasti. Tāpēc, jo vairāk dažādu recepšu būs saimnieces krājumā, jo interesantāk ziemā būs vērt vaļā katru burciņu. Piedāvājam jums marinētu kabaču recepti ar rozmarīnu un jāņogām. Uzkoda iznāk ļoti aromātiska un pikanta, ar maigu, saldi skābu pēcgaršu. Noteikti izmēģiniet!

SASTĀVDAĻAS:

  • kabači – 1,5 kg
  • ķiploki – 2 daiviņas
  • jāņogas – 50 g
  • rozmarīns – pēc garšas
  • saulespuķu eļļa – 100 ml
  • etiķis – 100 ml
  • ūdens – 100 ml
  • cukurs – 100 g
  • medus – 2 ēdamkarotes
  • sāls – 1 tējkarote

PAGATAVOŠANA:

  • Sagatavojam dārzeņus. Noskalojam un nosusinām kabačus, sagriežam 1 cm biezās ripiņās. Noskalojam un pārlasām jāņogas. Nomizojam ķiplokus, katru pārgriežam uz pusēm.
  • Gatavojam marinādi. Uzvārām ūdeni, pieliekam etiķi, eļļu, sāli un cukuru. Visu samaisām, un karsējam, līdz sāls un cukurs pilnībā izšķīduši. Pievienojam medu un vēlreiz uzvārām.
  • Sterilizējam burkas 90 grādos – litra burkas 25 minūtes, puslitra burkas – 20 minūtes. Kabačus kārtojam burkās, pieliekam sauju jāņogu, ķiplokus un mazliet svaiga rozmarīna. Pārlejam ar marinādi un aizvalcējam.
  • Burkas apgriežam ar vākiem uz leju, sasedzam un atstājam, lai pilnībā atdziest. Uzglabājam vēsā pieliekamajā vai ledusskapī.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!