Receptes
Ābolu napoleons
SASTĀVDAĻAS:
- 500 g kārtainās bezrauga mīklas;
- 3 āboli;
- 200 g kondensētā piena;
- 12 g vaniļas cukura;
- 12 g kanēļa;
- 2 ēdamk. ūdens.
PAGATAVOŠANA.
- Notīriet ābolus. Sarīvējiet tos. Uz nelielas uguns pasautējiet tos kopā ar ūdeni, vaniļas cukuru un kanēli. Masa būs gatava tad, kad tā kļūs mīksta un pārvērtīsies biezenī. Pēc tam pievienojiet kondensēto pienu. Sautējiet vēl 10 minūtes. Ļaujiet krēmam atdzist.
- Atkausējiet kārtaino bezrauga mīklu. Sadaliet to divās daļās un izrullējiet. Katrai daļai ir jāatbilst cepešpannas izmēram. Abas daļas izcepiet 20 minūtes 180 °C temperatūrā.
- Sagrieziet izcepto mīklu tā, lai sanāktu 4 vienādi kvadrāti. Atgriezumus sasmalciniet drupačās.
- Apsmērējiet katru daļu ar krēmu un kārtojiet tās vienu otrai virsū. Augšējo daļu apberiet ar drupačām. Kūku var atstāt ledusspakī uz nakti, lai tā sasūcas.