Receptes
Rīsu pudiņš ar biezpienu un āboliem

Satāvdaļas 10 trauciņiem:
- 125g apaļgraudu rīsu
- 250ml piena
- 125ml ūdens
- 200g biezpiena
- 200g ābolu
- 1 ola
- 35g cukura
- 35g saldkrējuma sviesta
- vaniļas cukurs pēc garšas
Pagatavošana:
- Ūdens un piena maisījumā novāra rīsus, kamēr izveidojas ķepīgas putras konsistence. Atdzesē līdz 60-70 grādiem.
- Biezpienu izberž caur sietu, nomizo un iztīra ābolus un smalki tos sasmalcina.
- Rīsu putrā liek biezpienu un ābolus, pievieno olas dzeltenumu, cukuru, vaniļas cukuru un visu kārtīgi samaisa. Rīsu putras maisījumam pievieno saputotu olas baltumu.
- Gatavo masu liek ar sviestu iesmērētās formiņās, cep krāsnī 30 minūtes 180 grādos. Vēlāk samazina krāsns temperatūru līdz 160 grādiem un apbrūnina desertus.
- Pudiņu pasniedz ar krējumu vai ievārījumu.