Labākā raugu mīklas recepte, no kuras sanāks gaisīgi speķa pīrādziņi

Labākā raugu mīklas recepte, no kuras sanāks gaisīgi speķa pīrādziņi
Ja gatavosiet pīrādziņus pēc šīs receptes ,tad tie sanāks gaisīgi, mīksti un neticami gardi.

SASTĀVDAĻAS (VIDĒJI 30 PĪRĀDZIŅIEM):

  • 1 sausā rauga iepakojums vai 50 g parastā
  • pusotra glāze silta piena
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 21 ēdamkartote miltu
  • 2 olas
  • 2/3 glāzes augu eļļas
  • šķipsniņa sāls

PAGATAVOŠANA:

Siltā pienā lieciet raugu, pievienojiet cukuru un 6 ēdamkarotes miltu, visu samaisiet, apklājiet un lieciet 30 minūtes siltā vietā.

Istabas temperatūras olas sakuliet, pievienojiet sāli.

Pievienojiet miltus, ielejiet eļļu un maisiet mīklu tā, lai neliptu pie rokām.

Darbvirsmu ieziediet ar augu eļļu (ar miltiem neapbērt!), lieciet tur mīklu, apklātu ar salvetīti, un atstājiet to uz 30 minūtēm. Pa to laiku varat pagatavot pildījumu.

Sadaliet mīklu mazos gabaliņos un izveidojiet no tiem pīrādziņus. Atstājiet tos vēl uz 15 minūtēm.

Turpmākās darbības ir atkarīgas no pagatavošanas veida. Ja cepsiet pīrādziņus cepeškrāsnī, apziediet tos ar sakultu olas dzeltenumu vai stipru tējas novārījumu, ja vēlaties cept uz pannas, tad atstājiet viņus tādus, kādi ir.

Pīrādziņus 180°C temperatūrā cepiet 25 minūtes.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!