Receptes
Zivju zupa
SASTĀVDAĻAS:
- Lasis – 300 g
- Menca – 300 g
- Bulgurs – 50 g
- Puravs – 100 g
- Bešamela mērce – 100 g
- Ūdens – 2 litri
- Pētersīļi – 100 g
- Burkāni – 100 g
- Sīpoli – 100 g
- Saldie pipari – 10 – 15 g
PAGATAVOŠANA:
- Sagriezt puravu, likt verdošā ūdenī. Pievienot biezeni no saldajiem pipariem (saldo piparu samalt gaļas mašīnā un no iegūtās masas iztvaicēt šķidrumu, līdz iegūstat krējumveida masu).
- Piebērt bulguru. Pielikt sāli, piparus pēc garšas. Pielikt bešamela mērci. Samaisīt.
- Pielikt gabaliņos sagrieztu laša un mencas fileju. Vārīt apmēram desmit minūtes. Gatavajā zupā piebērt sasmalcinātus zaļumus.
LAI LABI GARŠO!