Visu vasaru, kabaču sezonā, gatavoju šos vienkāršos salātus un lieku burkās jau 20 gadus! Garšīgi, veselīgi!

Visu vasaru, kabaču sezonā, gatavoju šos vienkāršos salātus un lieku burkās  jau 20 gadus! Garšīgi, veselīgi!

Sastāvdaļas:

  • kabači 1,5 kg
  • burkāni 3 gab.
  • paprika 3 gab.
  • ķiploki 1 galva
  • sīpols 1 gab (150g)
  • baziliks 1/2 ķekars
  • koriandra 1 tējk.
  • aso piparu pēc garšas
  • paprikas pulveris 1 tējk.

  • sāls 1 ēd.k. l.
  • cukurs 4 ēd.k. l.
  • etiķis 9% 80 ml
  • augu eļļa 80 ml

Pagatavošana:

Ņemam kabaci, burkānu un sarīvējam uz garenās rīves un liekam bļodā.

Tad sagriežam papriku garenās strēmelēs, pievienojam kabačiem un burkāniem.

Sagriežam aso piparu, baziliku un pus sīpolu, pievienojam visu pārējiem dārzeņiem.

Pievienojam cukuru, sāli, etiķi, koriandru, paprikas pulveri un sasmalcinam ķiploku.

Uz pannas uzkarsējam eļļu un liekam apcepties otru pusi no sīpola, ko apceptu pievienojam dārzeņiem.

Tad visu kārtīgi apmaisam un atstājam nostāvēties uz 3 stundām.

Pēc trim stundām liekam visu burkās.

No šī daudzuma būtu jāsanaka aptuveni 3 0,5l burkām.

Tad uzliekam vākus, bet neaizskruvējam tos ciet, liekam karsēties uz 20 minūtēm.

Pēc 20 min. varat izņemt burkas, aizskrūvēt, apgriezt otrādi un paturēt kādu laiku.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!