Tādu gardumu, pagatavotu no kabačiem, diezin vai būsiet baudījuši. Pufīgas kotletītes vakariņām.
Pavisam drīz būs klāt kabaču laiks. Šajā laikā ir iespēja palutināt savus tuviniekus ar gardām un vērtīgām pusdienām un vakariņām. Ceļat galdā visu dārzeņu un augļu daudzveidību! Diemžēl, salāti ātri vien apnīkst… Ko darīt? Vai tad tiešām nav neviena oriģināla, ātri pagatavojama vakariņu ēdiena, kurš pie tam būtu arī garšīgs? Vēlamies jums piedāvāt vienu ātru un garšīgu recepti. Tie, kas to jau nobaudījuši, pirmajā brīdī pat nevar noteikt, no kā tā pagatavota. Pagatavojiet savai ģimenei šīs maigās kotletītes no… Gribat zināt no kā, lasiet tālāk, gatavojiet un izbaudiet garšu un aromātu.
Kabacīši piešķirs kotletēm sulīgumu un maigumu. No tā brīža, ka pirmo reizi pagatavoju šīs kotletes, tās kļuvušas par vasaras ēdienkartes neatņemamu sastāvdaļu.
KABAČU – MALTĀS GAĻAS KOTLETES
SASTĀVDAĻAS:
- 300 – 400 g jebkuras maltās gaļas
- 1 vidēja izmēra kabacis
- 2 olas
- 1 – 2 ēdamkarotes mannā
- 0,5 tējkarotes sāls
- milti vai rīvmaize
- pipari un citas garšvielas pēc garšas
- eļļa cepšanai
PAGATAVOŠANA:
- Kabaci nomazgā un sarīvē uz rupjās rīves. Ja kabacis ir pāraudzis, nomizo un izņem sēklas. Daļu sulas, kas izdalās, nolej.
- Kabacim pieliec malto gaļu, olas, mannā. Pieliec sāli, piparus, garšvielas, rūpīgi samaisi. Atstāj uz 15 minūtēm, lai mannā uzsūktu šķidrumu.
- Ar mitrām rokām veido pufīgas kotletītes, katru apviļā miltos vai rīvmaizē un cep karstā eļļā, līdz veidojas zeltīta garoziņa.
- Kabaču kotletīšu recepte ir lieliska alternatīva tievēt gribētājiem. Šajā gadījumā labāk ņemt vistas vai tītara malto gaļu un kotletes nevis cept uz pannas, bet uz cepamā papīra cepeškrāsnī, vai tvaicēt tvaicētājā.
LAI LABI GARŠO!