Vistu spārniņi sviesta glazūrā

Vistu spārniņi sviesta glazūrā

SASTĀVDAĻAS:

  • vistu spārniņi – 1 kg
  • ķiploku pulveris – 1 ēdamkarote
  • sviests – 50 – 70 g
  • kūpinātas paprikas pulveris – 1 ēdamkarote
  • sezama (rapšu, augu) eļļa – 2 ēdamkarotes
  • sāls – 1 tējkarote
  • melnie pipari
  • asā mērce – 1 – 2 tējkarotes

PAGATAVOŠANA:

Vistu spārniņus likt bļodā, pielikt ķiploku pulveri, sāli, kūpinātās paprikas pulveri.

Paprikas pulveris piešķirs ēdienam piesātinātu garšu, bet bez lieka asuma.

Spārniņus likt sakarsētā pannā ar eļļu un cept uz vidējas uguns.

Pielikt pusi no paredzētā sviesta daudzuma.

Vistu spārniņus apcept no abām pusēm, līdz veidojas zeltaina garoziņa.

Pielikt melnos piparus, samaisīt.

Turpināt cept, līdz spārnu galiņi kļūst kraukšķīgi un eļļā parādās putiņas.

Pannu ar spārniņiem ielikt cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 190 grādiem, uz 15 minūtēm.

Tad vistu spārniņus pārlikt bļodā un pārliet ar mērci, kas palikusi pannā.

Uzpilināt arī aso mērci un pielikt atlikušo sviestu. Visu samaisīt, lai veidojas glazūra.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!