Itāļu maize ar pildījumu

Itāļu maize ar pildījumu

Ko jūs parasti ņemat līdz uz darbu kādai uzkodai vai pusdienu tiesai? Daudzām saimniecēm bieži vien pietrūkst laika, lai pagatavotu sev pilnvērtīgas pusdienas, tāpēc viņas bieži vien gatavo visparastākās sviestmaizes. Taču lai cik garšīgas tās arī nebūtu, ar laiku taču apnīk. Pastāstīsim jums par kādu oriģinālu uzkodu, ko varat pagatavot no visvienkāršākajām sastāvdaļām. Itāļu maize ar pildījumu – garšīga pierasto sviestmaižu alternatīva. Pamēģiniet izcept un novērtējiet šo šedevru!

SASTĀVDAĻAS:

  • kviešu milti – 1 kg
  • sausais raugs – 3 ēdamkarotes
  • cukurs – 100 g
  • sāls – pēc garšas
  • olas – 5 gab.
  • piens – 0,5 l
  • cietais siers – 200 g
  • doktordesa – 200 g
  • sīpols – 1 gab.
  • svaigi pētersīļi – puse buntītes
  • svaigas dilles – puse buntītes
  • magoņu sēkliņas – pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

Dziļā traukā samaisīt izsijātus miltus, raugu, cukuru un vienu ēdamkaroti sāls.

Citā traukā saputot pienu ar divām jēlām olām. Pievienot sausajām sastāvdaļām un iejaukt mīklu. Atstāt uz divām stundām siltā vietā.

Kad mīkla sāk celties, uzbērt uz darba virsmas miltus, un rūpīgi to izrullēt.

Desu un sieru sagriezt smalkos kubiņos. Novārīt trīs olas, atdzesēt, nolobīt un smalki sakapāt. Sakapāt arī sīpolu un zaļumus. Visas sastāvdaļas samaisīt, pievienot sāli un piparus.

Gatavo maisījumu likt mīklas vidū, veidot klaipiņu un tā virspusē veidot diagonālus iegriezumus ar 1 cm atstarpi.

Klaipiņu apsmērēt ar saputotu olas dzeltenumu, pārbērt ar magoņu sēkliņām.

Cept 180 grādos apmēram 40 – 50 minūtes.

Apsveicam! Oriģinālā itāļu maize ar pildījumu ir gatava. Pasniedziet to kā piedevu pamatēdienam, ņemiet līdzi uz darbu pusdienu reizei un izbaudiet garšu!

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!