Receptes
Kā pagatavot gardas frikadelītes, neizmantojot gaļu? Vajadzēs tikai vienu pieejamu sastāvdaļu!
Šīs frikadelītes varat pagatavot bez liekiem tēriņiem. Galvenā sastāvdaļa – kartupelis. Neparasti garšīgas un aromātiskas frikadelītes bez gaļas, kas būs ideāli piemērotas ģimenes vakariņām. Fantastiska recepte, kuru viegli pagatavot, nepieliekot lielas pūles! Man ļoti patīk gatavot savai ģimenei kartupeļu frikadelītes, tās vienmēr izdodas super!
Pasniegt var kā atsevišķu ēdienu, vai ar jebkuru mērci un zaļumiem. Tās būs garšīgas gan siltā gan aukstā veidā.
PAGATAVOŠANA:
- Ņemat kilogramu palielu kartupeļu, sadaliet tos divās daļās. Vienu daļu ar visu mizu liekat vārīties sālsūdenī ar timiānu. Otru daļu nomizojiet un sarīvējiet uz smalkās rīves.
- Kad pirmā kartupeļu daļa uzvārījusies, atdzesējiet, nomizojiet un pagatavojiet biezeni.
- Samaisiet biezeni ar rīvētajiem kartupeļiem, pievienojiet vienu jēlu olu, saišķīti smalki sakapātu diļļu , divas daiviņas saspiesta ķiploka, sāli, piparus un maltu papriku.
- Pieliekat dažas ēdamkarotes miltu un pielejiet mazliet silta ūdens. Veidojiet nelielas frikadelītes un apcepat karstā eļļā.
- Liekat frikadelītes uz šķīvja, pārkaisiet ar svaigo sieru un pārlejiet ar kausētu sviestu.
- Varat pasniegt ar zirnīšiem un lociņiem, ar balto mērci, uzliktas uz salātu lapām, ar sasmalcinātiem tomātiem un ķiploku.
- Vēl garšīgākas tās būs nākamajā dienā. Apsmērējiet frikadelītes ar majonēzi, kas sajaukta ar sinepēm un pasniedziet ar svaigu gurķu salātiem.
LAI LABI GARŠO!