Vistas šašliks bekonā ar dārzeņiem
![Vistas šašliks bekonā ar dārzeņiem](https://7bcf1e72e41d8c2708e90d2a02b729ff.ams3.digitaloceanspaces.com/621/conversions/postCover.jpg)
Ja ar šašliku cepšanu nekādi neizdodas izrauties pie dabas, vienmēr paturēsim rezervē kādas pannā cepamo šašliku receptes. Šoreiz kraukšķīgumam un aromātam samarinētos vistas gaļas gabaliņus ietīsim bekona šķēlītēs.
SASTĀVDAĻAS:
Izmantosim 600 gramus vistas krūtiņas fileju, 3 dažādu krāsu paprikas, 1 lielāku burkānu, 3 sīpolus, sāli, piparus un 9-12 bekona šķēles. Marinādi gatavosim no 6 karotēm citrona sulas, 8 karotēm olīveļļas, 2 tējkarotēm karija un 3 ķiploka daiviņām. Mērcīti gatavosim no 4 karotēm balzama etiķa un 4 karotēm cukura, bet cepšanai izmantosim 8 karotes augu vai olīveļļas.
PAGATAVOŠANA:
Marinādei bļodiņā lejam olīveļļu un citrona sulu, piespiežam ķiplokus, pievienojam kariju, visu kārtīgi samaisām , ievietojam bļodiņā šašlikam piemērotos gabaliņos ( vēlams 9 vai 12 aptuveni vienādus gabaliņus) sagrieztu vistas gaļu, kārtīgi apmaisām un ļaujam aptuveni 1 stundu pamarinēties.
Burkānu sagriežam ripiņās , beram katliņā ar verdošu ūdeni un novārām 3-4 minūtes. Pēc tam gaļu izņemam no bļodiņas, nedaudz apsusinām uz dvieļa , katru gabaliņu ietinam bekona loksnītē, spraužam uz koka iesmiņa un secīgi saspraužam arī pa paprikas gabaliņam, burkāna un sīpola ripiņai. Optimāli uz katra iesmiņa vajadzētu izvietot pa 3 gaļas gabaliņiem.
Sagatavoto pārkaisām ar sāli , pipariem un pannā uzkarsēta olīveļļā cepam līdz gatavībai , procesa gaitā pagrozot un aplaistot ar atlikušo marinādi. Paralēli novāram mērci – mazā ķipītī uzkarsējam balzama etiķi un iemaisām tajā cukuru, kamēr masa pietiekoši sabiezē. Pasniedzot šašliku galdā , pārlejam to ar mērci.