Kārtainā mīkla ar noslēpumu. Ātra pagatavošana – lielisks rezultāts

Kārtainā mīkla ar noslēpumu. Ātra pagatavošana – lielisks rezultāts

Neticami maiga, mīksta un tajā pašā laikā kraukšķīga – tieši tāda iznāk kārtainā mīkla kas pagatavota pēc šīs receptes. Tās unikalitāte slēpjas tajā, ka nevajag neko locīt un vairākkārtīgi izrullēt. Tādu mīklu lieliski var pāris dienas uzglabāt ledusskapī, bet ja nepieciešams, var pagatavot vairāk un uzglabāt saldētavā. Vēl viens pluss - sastāvdaļas drīkst aizvietot. Šajā receptē viss ir aptuvens, izņemot rezultātu – tas vienmēr būs izcils! Un aktīvās gatavošanas fāze aizņem vien 10 minūtes.

SASTĀVDAĻAS:

  • milti – 500 g
  • margarīns (daļēji vai pavisam var aizstāt ar sviestu) – 200 g
  • olas dzeltenums – 1 gab.
  • skābais krējums (rūgušpiens vai kefīrs) – 100 ml
  • sāls – 1 g
  • Gala rezultātā iegūsim elastīgu un mīkstu mīklu ar kuru pietiks, lai pagatavotu četras plātes ar cukura “mēlītēm”.

PAGATVOŠANAS SMALKUMI:

  • Iepriekš izsijātos miltos liekam margarīnu un sajaucam abas sastāvdaļas drupačās. Svarīgi, lai margarīns būtu istabas temperatūrā. Sākumā varat kapāt ar nazi, apberot ar miltiem, tad turpināt mīcīt ar rokām. Tas neprasīs daudz laika.
  • Kad iegūsiet viendabīgu drupaču masu, pieliekat olas dzeltenumu un krējumu. Tagad atliek mīklu sajaukt. Ja tā ir pārāk lipīga, pieliekam vēl miltus. Rezultātā iegūsiet mīkstu elastīgu masu, kas nelīp pie rokām. Ietinam to plēvē un liekam uz brīdi ledusskapī.
  • Kad mīkla atdzisusi, izņemam to no ledusskapja, izrullējam un sagriežam. Jo plānāk izrullēsiet, jo vairāk kārtu būs, kad cepsiet “mēlītes” vai kādu citu gardumu.
  • Lai pagatavotu kārtainās mīklas “mēlītes”, izmantojiet pāri palikušo olas baltumu. Tam nepieciešams katru sagriezto mīklas sloksnīti apsmērēt ar olas baltumu un apbērt ar cukuru. Tad liekat tās uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru un apbārstīta ar miltiem. Liekat cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem. Cepat, līdz mīkla kļūst zeltaina.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt