Receptes
Vēja kūkas jeb Vecrīgas
Lielisks gardums svētkiem un ikdienai, lai iepriecinātu savus mīļos.
Nepieciešamie produkti:
- 350 g ūdens
- 175 g sviests
- šķipsniņa sāls
- 1,5 glāze milti
- 5 olas.
Pildījumam nepieciešams:
- 500 g biezpiens
- 500 ml saldais krējums
- Cukurs, pūdercukurs vai iebiezinātais kondensētais piens pēc garšas.
Pagatavošana:
- Katlā ielej ūdeni, pieber sāli un pievieno sviestu. Liek vārīties. Kad sviests izkusis un šķidrums sāk vārīties, strauji iesijā vai ieber miltus. Šajā receptē tas nav tik svarīgi.
- Ļoti intensīvi maisa ar putojamo slotiņu līdz viendabīgai masai. Ja nav slotiņa, tad dara to ar karoti.
- Tad masu ņem nost no plīts un nedaudz padzesē.
- Kad mīkla vairs nav tik karsta, pa vienai iemaisa vai iekuļ ar mikseri 5 vistu olas, līdz viendabīgai masai.
- Masu liek kulinārijas maisiņā, kura galā ir uzgalis 7 mm diametrā un spiež uz plāts 1cm diametrā čupiņas. Starp čupiņām jābūt pietiekami lielām atstarpēm jo cepot tās palielināsies.
- Ja nav maisiņu un uzgalis, ar karoti liek čupiņas.
- Uz plāts ir uzklāts cepamais papīrs.
- Krāsnij jābūt 220* , tad kad vēja kūkas pacēlušās un nedaudz sāk iegūt krāsu, krāsni nogriež uz 180*. Cep līdz skaisti brūnas. Krāsni vaļā nevērt celšanās brīdī. Cik ilgi cepas pateikt nevaru. Tas atkarīgs no cepeškrāsns.
- Tad atdzesē un pilda.
- Saldo krējumu sakuļ ar biezpienu, cukuru, pūdercukuru vai kondensēto pienu.
- Gatavām vēja kūkām nogriež cepurītes un sapilda pildījumu. Var arī apakšā izdurt caurumiņu un ar speciālu uzgali piepildīt kūkas.
- Pēc tam visu apkaisa ar pūdercukuru un ir gatavs.
Labu apetīti!