Receptes
Torte “Skudru pūznis”, pagatavota desmit minūtēs
SASTĀVDAĻAS:
- valrieksti
- cepumi ar iebiezinātā piena garšu – 600 g
- iebiezinātais piens ar cukuru – 500 g
- sviests – 100 g
- skābais krējums – 2 ēdamkarotes
- 30 g tumšās šokolādes
PAGATVOŠANA:
- Sagatavojam cepumus. Tie jāsasmalcina virtuves kombainā.
- Iebiezināto pienu saputojam ar mikseri. Pievienojam skābo krējumu, un putojam, līdz veidojas viendabīga masa.
- Sviestu (turētu istabas temperatūrā), pievienojam iebiezinātajam pienam un krējumam. Krēmu tortei labi saputojam.
- Valriekstus sasmalcinām, pievienojam krēmam, samaisām.
- Cepumus sajaucam ar pagatavoto krēmu (ļoti svarīgi, lai cepumi sasūktos ar krēmu, masai nav jābūt šķidrai. Ja redzat, ka samaisīšanas brīdī masa ir par šķidru, pievienojiet vēl sasmalcinātus cepumus).
- Gatavo saldo cepumu - krēma masu liekam kaudzītē uz lēzena šķīvja. Jo nevērīgāk būs izlikts “pūznis”, jo tas glītāk izskatīsies, kad būs sastindzis.
- Šokolādi sarīvējam uz smalkās rīves un apbārstām “skudru pūzni”.
- Liekam torti uz stundu ledusskapī, lai sastingst.