Laša zupa ar kausēto sieru

Laša zupa ar kausēto sieru

SASTĀVAĻAS:

  • laša asakas, spuras un galva buljonam
  • 1 sīpols
  • 3 lauru lapas
  • daži melnie pipari
  • 3 burkāni
  • 3 kartupeļi
  • zaļie zirnīši
  • kausētais "Dzintara" siers
  • pētersīļi (pēc izvēles)

PAGATAVOŠANA:

  • Lielā katlā liek lasi un veselu nomizotu sīpolu, lauru lapas un piparus. Pārlej ar ūdeni un vāra 45 minūtes.
  • Buljonu nokāš. Lasim izlasa asakas un noliek malā.
  • Buljonu atkal liek uz uguns.
  • Burkānus nomizo un sagriež ripiņās. Ber buljonā.
  • Nomizo arī kartupeļus un sagriež kubiņos. Ber katlā.
  • Pievieno zaļos zirnīšus.
  • Vāra 15 minūtes.
  • Pievieno lasi un kausēto sieru, Vāra, līdz zupa uzmet burbuli.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!