Receptes
Laša zupa ar kausēto sieru
SASTĀVAĻAS:
- laša asakas, spuras un galva buljonam
- 1 sīpols
- 3 lauru lapas
- daži melnie pipari
- 3 burkāni
- 3 kartupeļi
- zaļie zirnīši
- kausētais "Dzintara" siers
- pētersīļi (pēc izvēles)
PAGATAVOŠANA:
- Lielā katlā liek lasi un veselu nomizotu sīpolu, lauru lapas un piparus. Pārlej ar ūdeni un vāra 45 minūtes.
- Buljonu nokāš. Lasim izlasa asakas un noliek malā.
- Buljonu atkal liek uz uguns.
- Burkānus nomizo un sagriež ripiņās. Ber buljonā.
- Nomizo arī kartupeļus un sagriež kubiņos. Ber katlā.
- Pievieno zaļos zirnīšus.
- Vāra 15 minūtes.
- Pievieno lasi un kausēto sieru, Vāra, līdz zupa uzmet burbuli.