Receptes
Tu vairs nekad necepsi pankūciņas citādi! Zelta recepte!
Galvenais – izvēlēties labu pannu šo brīnišķīgo pankūciņu cepšanai. Vēlams cept uz sausas pannas, nepievienojot eļļu. Tas ir īpašais knifiņš, lai pagatavot pufīgās amerikāņu pankūciņas.
Tās ir patīkami ēst brokastīs, pa virsu liekot krējumu, medu, šokolādes sīrupu vai augļus. Ar riekstiem, nedaudz pārbērtas ar pūdercukuru un pārlietas ar siltu kausēto sviestu – tās būs gardas jebkurā variantā.
Gardas pufīgās pankūciņas
Sastāvdaļas:
- 5 olas
- 60g miltu
- 70g cukura
- 2g cepampulvera
- 1tējk. vaniļas ekstrakta
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
- Sajauciet 5 olu dzeltenumus ar 40g cukura, sāli, cepampulveri un vaniļas ekstraktu. Masai pievienojiet miltus.
- Saputojiet četrus olu baltumus ar 30g cukura. Rūpīgi samaisiet un saputojiet vēlreiz.
- Sajauciet olbaltuma masu ar dzeltenumu masu.
- Uzkarsējiet pannu. Uz pannas uzliekat mīklu nelielās kaudzītēs un uzliekat vāku. Nenoņemat divas minūtes.
- Paceļat vāku, uz katras pankūciņas uzliekat vēl mazliet mīklas, apgriežat katru pankūciņu un cepat līdz parādās zeltaina garoziņa.
- Ja pankūciņas tomēr līp pie pannas, tad uzlejiet pavisam nedaudz eļļas, bet pēc cepšanas pankūciņas izliekat uz papīra salvetes, lai nosusinātu lieko treknumu.
- Vislabāk šīs pankūciņas ēst karstas.
Lai labi garšo!