Tomātu uzkoda: pagatavot nav grūti, jo ilgāk stāv ledusskapī, jo garšīgāka

Tomātu uzkoda: pagatavot nav grūti, jo ilgāk stāv ledusskapī, jo garšīgāka

Šodien vēlos padalīties ar mūsu ģimenes iecienītāko našķi. Tie ir tomāti ar sīpoliem un baziliku. Jo ilgāk tie stāv, jo labāk tie garšo.

Sastāvdaļas::

  • Tomāti 5gb.
  • Sīpoli 3 gb.
  • Ķiploki 3-4 daiviņas
  • Augu eļļa - 4 ēdamk.
  • Citronu sula - 2 ēd.k.
  • Baziliks - 1/2 tējk
  • Sarkanie pipari - 1/4 tējk
  • Medus - 1,5 ēd.k.
  • Sāls - 1/2 tējk
  • Pagatavošana:

    Sagriež tomātus.

    Sagriež sīpolus gredzenos un smalki sagriež ķiplokus.

    Sagatavo mērci, pievieno medu. Mērcei jāpievieno(augu eļļa - 4 ēdamk., citronu sula - 2 ēd.k.,baziliks - 1/2 tējk., sarkanie pipari - 1/4 tējk., sāls - 1/2 tējk), tad to visu samaisa.

    Saliek tomātus un sīpolus traukā, tad to liek kārtās: tomāti, sīpoli, ķiploki.

    Tad atkal liek tomātus, pārkaisa ar sīpoliem un ķiplokiem un tā līdz trauks ir pilns.

    Tad pievieno mērci un liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.

    Jo ilgāk tomāti stāv ledusskī, jo tie ir garšīgāki.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!