Receptes
Sulīgas vistas gaļas kotletītes ar sieru
Kotletes var pieskaitīt pie ekonomiskās ēdienu sadaļas, jo maltā gaļa tiek papildināta ar daudz dažādām sastāvdaļām, masas apjoms pieaug, un ēdiena garša kļūst tikai labāka.
SASTĀVDAĻAS:
- vistas maltā gaļa – 600 g
- augu eļļa – 50 g
- parmezāna siers – 40 g
- pētersīļi – 20 g
- ola – 1 gab.
- sīpols – 1 gab.
- malti melnis pipari
- sāls
PAGATAVOŠANA:
- Sīpolu nomizot un sasmalcināt. Pielikt to vistas maltajai gaļai, pielikt olu, visu sajaukt. Pētersīļus sakapāt, sieru sarīvēt. Pievienot maltajai gaļai, pielikt sāli un maltus melnos piparus. Visu samīcīt. Veidot nelielas kotletītes un cept tās uz vidējas uguns nelielā eļļas daudzumā līdz zeltītai garoziņai. Pasniegt karstas ar piedevām un zaļumiem.
- Vislabāk kotletēm piestāvēs mērce, kas pagatavota no saldā krējuma, rīvēta siera un kaperiem. Saldo krējumu uzkarsēt, sakapāt zaļumus pēc jūsu izvēles, pievienot tos krējumam, pielikt sāli, sieru, kaperus. Ja ir vēlēšanās, pielikt saspiestu ķiploku.
LAI LABI GARŠO!