Šo šokolādes krēmu var izmantot, gatavojot tortes. Jums noteikti noderēs šī recepte!

Šo šokolādes krēmu var izmantot, gatavojot tortes. Jums noteikti noderēs šī recepte!

Neviens šokolādes tortes recepte neiztiks bez krēma! Ļoti garšīgs šokolādes krēms, kurš pagatavojams dažādi – ar kafiju, ar šokolādi vai ar kakao. Recepte, kuru šodien jums piedāvājam, ir universāla. Šo krēmu varat izmantot, gatavojot jebkuru šokolādes desertu. Kakao krēmam piešķirs interesantu rūgtumu. Vaniļa lieliski papildinās krēma aromātu. Krēma noslēpums slēpjas ilgstošā un rūpīgā olu putošanā. Ikviena torte, kūka un deserts kļūs par īstu vakara naglu, ja tam pievienosiet šokolādes krēmu!

SASTĀVDAĻAS:

  • 500 ml piena
  • 150 g cukura
  • 50 g miltu
  • 100 g kakao
  • 60 g sviesta
  • 5 olu dzeltenumi
  • 2 tējkarotes vaniļas esences

PAGATAVOŠANA:

  • Nelielā katliņā (vēlams, ar nepiedegošu pamatni) uz vidējas uguns uzsildām ¾ piena un vaniļas esenci. Sildām līdz vidējai temperatūrai. Rūpīgi maisām, līdz piens sāk vārīties. Noņemam no uguns un atdzesējam.
  • Ar mikseri saputojam olu dzeltenumus ar cukuru un sviestu, līdz vijīgas masas konsistencei. Putojam apmēram 5 minūtes.
  • Olu masā pievienojam pusi atdzesētā piena, turpinot putot. Pievienojam izsijātus miltus un putojam ar mikseri, līdz veidojas viendabīga konsistence. Pievienojam kakao un rūpīgi samaisām.
  • Krēmu liekam atlikušajā pienā, samaisām un liekam uz vidējas uguns. Vārām krēmu, to nepārtraukti maisot, līdz tas sāk burbuļot. Pagriežam mazāku uguni un pielejam krēmam ¼ atlikušā nevārītā piena. Izmaisām, līdz veidojas viendabīga konsistence un noņemam no uguns. Pārlejam krēmu stikla traukā, pārsedzam ar pārtikas plēvi un atdzesējam.
  • Šo krēmu varat glabāt ledusskapī pat piecas dienas. Svarīgi, lai traukā ar krēmu neiekļūtu gaiss, tāpēc pārtikas plēvei obligāti jāsaskaras ar krēmu.
  • No šīm sastāvdaļām jums sanāks apmēram 500 g gatavā krēma.

RECEPTE – PĀRSTEIGUMS: Apelsīnu – šokolādes torte (ar augšminēto šokolādes krēmu)

SASTĀVDAĻAS BISKVĪTAM:

  • 6 olas
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 2 – 3 paciņas vaniļas cukura
  • 4 ēdamkarotes miltu

SASTĀVDAĻAS:

  • 300 g sviesta
  • 4 olu dzeltenumi
  • 1 glāze piena
  • 300 g pūdercukura
  • 150 g sasmalcinātu riekstu
  • 2 ēdamkarotes kakao
  • Ļoti salda vai sacukurota apelsīna šķēlītes
  • Sīrups no karamelizēta cukura
  • 1 ēdamkarote konjaka

PAGATAVOŠANA:

  • Biskvītam: atdaliet olu dzeltenumus no baltumiem. Baltumus saputojiet ar cukuru un vaniļas cukuru. Pēc tam olbaltuma masā iecilājiet dzeltenumus un izsijātus miltus. Mīklu sadaliet divās daļās un cepat divus biskvītus, katru uz savas plāts. Biskvīti jācep apmēram 30 minūtes.
  • Krēmam saputojiet 4 olu dzeltenumus, pienu, cukuru un vaniļas cukuru. Uzkarsējiet masu ūdens peldē un nepārtraukti maisot vāriet, līdz krēms sabiezē. Noņemiet krēmu no uguns un atdzesējiet.
  • Sviestu saputojiet līdz gaisīgu putu konsistencei. Sajauciet to ar atdzisušo krēmu un sadaliet divās daļās. Vienu daļu samaisiet ar kakao, otrai daļai pievienojiet sasmalcinātos riekstus un ēdamkaroti konjaka.
  • Vienu biskvītu piesūciniet ar karamelizētā cukura sīrupu, uzberiet rīvētu citrona miziņu un sasmērējiet ar kakao krēmu. Liekat virsū otru biskvītu, sasmērējiet ar riekstu krēmu un pašā beigās apsmērējiet ar atlikušo kakao krēmu.
  • Torti apbārstiet ar kakao un dekorējiet ar apelsīna šķēlītēm.
  • Gatavojiet ar prieku un neaizmirstiet padalīties ār šo recepti!

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!