Jogurta krēma – zemeņu kūka, kas nebūs jācep

Jogurta krēma – zemeņu kūka, kas nebūs jācep

SASTĀVDAĻAS:

  • 350 g grieķu jogurts
  • 300 ml piena
  • 1 ēdamkarote kakao
  • 40 g želatīns
  • 1 ēdamkarote citrona sula
  • 6 ēdamkarotes pūdercukurs
  • 250 g zemenes
  • zemenes dekorēšanai
  • Katliņā ielej pienu un pievieno 30 g želatīnu, karsē uz nelielas uguns, nepārtraukti maisot, līdz želatīns pilnībā izkusis.
  • Atsevišķā bļodā sajauc jogurtu ar pūdercukuru, citrona sulu un visu saputo ar mikseri.
  • Tad pievieno atdzesēto pienu un atkal visu saputo.
  • 1/3 šīs masas ielej atsevišķā bļodā un pievieno tai kakao pulveri.
  • Kakao masu ieklāj kūkas formā un ievieto saldētavā uz aptuveni 15 minūtēm.
  • Pēc noteiktā laika pārlej atlikušo masu un atkal ievieto saldētavā līdz tā būs vajadzīga.
  • Attīra zemenes un sablenderē biezenī.
  • Atlikušo želatīna daudzumu pārlej ar 50 ml ūdens un atstāj uz 10 minūtēm uzbriest. Tad izkausē un atdzesē.
  • Zemenēm pievieno pūdercukuru (pēc garšas) un sajauc ar atdzesēto želatīnu viendabīgā masā.
  • Šo zemeņu masu pārlej pār jogurta kūku un ievieto ledusskapī.
  • Kūka ir gatava, kad želatīns ir sastindzis.
  • Izdekorē kūku ar zemenēm.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!