350 g grieķu jogurts
300 ml piena
1 ēdamkarote kakao
40 g želatīns
1 ēdamkarote citrona sula
6 ēdamkarotes pūdercukurs
250 g zemenes
zemenes dekorēšanai
Katliņā ielej pienu un pievieno 30 g želatīnu, karsē uz nelielas uguns, nepārtraukti maisot, līdz želatīns pilnībā izkusis.
Atsevišķā bļodā sajauc jogurtu ar pūdercukuru, citrona sulu un visu saputo ar mikseri.
Tad pievieno atdzesēto pienu un atkal visu saputo.
1/3 šīs masas ielej atsevišķā bļodā un pievieno tai kakao pulveri.
Kakao masu ieklāj kūkas formā un ievieto saldētavā uz aptuveni 15 minūtēm.
Pēc noteiktā laika pārlej atlikušo masu un atkal ievieto saldētavā līdz tā būs vajadzīga.
Attīra zemenes un sablenderē biezenī.
Atlikušo želatīna daudzumu pārlej ar 50 ml ūdens un atstāj uz 10 minūtēm uzbriest. Tad izkausē un atdzesē.
Zemenēm pievieno pūdercukuru (pēc garšas) un sajauc ar atdzesēto želatīnu viendabīgā masā.
Šo zemeņu masu pārlej pār jogurta kūku un ievieto ledusskapī.
Kūka ir gatava, kad želatīns ir sastindzis.
Izdekorē kūku ar zemenēm.
Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Piekrītu