Receptes
Salāti ziemai “Lieliskais četrinieks”
Savu nosaukumu šie salāti ieguvuši pateicoties savām sastāvdaļām – tās visas jāņem līdzīgās daļās. Gan saldie pipari, gan tomāti, burkāni un sīpoli.
SASTĀVDAĻAS:
Marinādei:
- augu eļļa – 400 g
- etiķis (9%) – 2 ēdamkarotes
- cukurs – 4 ēdamkarotes
- sāls – 3 ēdamkarotes
- lauru lapas – 2 gab.
PAGATAVOŠANA:
- Saldos piparus noskalot, izņemt sēklas un baltās daļas, sagriezt salmiņos.
- Sīpolus nomizot, noskalot un sagriezt salmiņos.
- Burkānus noskalot un arī sagriezt salmiņos.
- Tomātus noskalot, izgriezt kātiņa vietu un sagriezt pusripiņās.
- Visus dārzeņus likt katlā.
- Sajaukt visas marinādes sastāvdaļas. To pārliet dārzeņiem, samaisīt un atstāt uz pusstundu istabas temperatūrā.
- Tad likt uz uguns un uzvārīt. Tad karsēt “Lielisko četrinieku” uz vidējas uguns 15 minūtes.
- Burkas izmazgāt un izkarsēt cepeškrāsnī. Vāciņus novārīt.
- Salātus likt burkās pēc iespējas ciešāk, lai neveidoto gaisa “kabatas”. Pa virsu uzliet vēl 1 – 2 karotes marinādes.
- Uzlikt vākus un aizvalcēt. Burkas likt ar vākiem uz leju, sasegt un ļaut pilnībā atdzist.
- Salāti “Lieliskais četrinieks” ir gatavi!
LAI LABI GARŠO!