Salāti “Raganiņa”

Salāti “Raganiņa”

Kāpēc tāds nosaukums? Tāpēc, ka pasakās ragana ne vienmēr ir negatīvais tēls. Dažreiz (reti, bet tomēr) viņam mēdz palīdzēt galvenajiem varoņiem. Īpaši tad, ja tas ir izdevīgi viņai pašai. Nu lūk, un šos salātus jūs viesi arī varēs salikt pēc savas gaumes un patikšanas. Kā pašiem izdevīgāk, tā sacīt. Jūs visu glīti sagriezīsiet, sagatavosiet un izkārtosiet uz liela šķīvja, bet salātu garšu viesi veidos paši.

SASTĀVDAĻAS:

    200 g šķiņķa
  • 2 vidēji kartupeļi
  • 200 g majonēzes
  • 2 svaigi gurķi
  • 2 svaigi tomāti
  • 200 g marinētu šampinjonu
  • 100 g konservētu zirnīšu
  • 1 sīpols
  • 100 ml augu eļļas
  • neliels saišķītis svaigu pētersīļu
  • 3 olas
  • sāls – pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  • Nomizojam kartupeļus un sagriežam to salmiņos. Liekam uz pannas sakarsētā eļļā un cepam, līdz kartupeļi kļuvuši zeltaini. Uzberam sāli. Liekam uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
  • Šķiņķi sagriežam apmēram tādos pašos salmiņos kā kartupeļus.
  • Ja šampinjoni gadījušies tādi lielāki, griežam tos uz pusēm. Mazos varat atstāt veselus.
  • Olas novārām, atdzesējam, nolobām un arī sagriežam salmiņos.
  • Zirnīšiem nolejam sāls ūdeni.
  • Gurķus un tomātus arī sagriežam salmiņos.
  • Pētersīļus noskalojam, nosusinām un noplēšam lapiņas.
  • Sīpolu nomizojam un smalki sasmalcinām.
  • Ķeramies pie salātu noformēšanas.
  • Liela šķīvja vidū liekam pētersīļu lapiņas, tām pa virsu lejam majonēzi ( to varat aizstāt ar bezpiedevu jogurtu, kas sajaukts ar dažādām garšvielām). Apkārt nelielās kaudzītēs liekam visus sagatavotos dārzeņus, šķiņķi, sēnes un olas.
  • Pasniedzam viesiem, kuri paši ņem ko un cik vēlās, un veido katrs savu salātu garšas buķeti.
  • LAI LABI GARŠO!

    Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

    Pievienojies domubiedriem!