Rauga mīklas pagtavošana, izmantojot pienu

Rauga mīklas pagtavošana, izmantojot pienu

Noteikti izmēģiniet, iznāk ļoti garšīgi!
Piedāvāju jūsu uzmanībai interesantu rauga mīklas cepšanu, izmantojot pienu.
Rezultāts izdodas brīnumains. Ja nekad neesat mēģinājusi, noteikti izmēģiniet. Sekojiet norādījumiem:
Pagatavojiet jebkuru jūsu iecienītāko rauga mīklu.
Izklājam mīklu uz cepamā papīra. Papīru uz cepešpannas liekam tā, lai tas būtu ar maliņām uz augšu. Pretējā gadījumā piens cepšanas laikā patecēs apakšā zem mīklas un papīra.
Uz mīklas uzlejam siltu, saldu pienu vai saldo krējumu.
Es pienam pieliku ēdamkaroti skābā krējuma. Piena – krējuma maisījumu uzlejam tā, lai tas līdz pusei noklātu mīklu.
Man sanāca uzliet apmēram 1 cm, jo bulciņas bija 2 cm augstumā. Ar olu apsmērēt nevajag.
Mīklas bizītes es uzreiz aizmirsu apliet, tāpēc vienkārši apsmērēju ar piena – krējuma maisījumu.
Apsedzam ar pārtikas plēvi un atstājam siltā vietā.
Es lieku uz plīts, bet cepeškrāsns tajā laikā jau uzkarsēta līdz 100 grādiem.

Pirms cepšanas bulciņas pacēlušās 2,5 reizes, bet piens daļēji iesūcies.
Liekam bulciņas cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 grādiem.
Piens sāk karsēties uzreiz.
Kamēr piens nav iztvaicējis, bulciņas paliek bālas un turpina celties.
Nebaidieties, ja sajūtat piedeguša piena smaku, bulciņas nepiedegs!
Bet kolīdz piens ir iztvaicējis, 5 minūšu laikā bulciņas kļūs brūnas un tās var ņemt no krāsns laukā.
Maliņas ir pienācīgi apcepušās. Arī apakša nav piedegusi, bet izcepusies kā nākas.
Iespiežot bulciņā pirkstu, tā atkal paceļas pa visiem 100%. Pie tam mīkla ir maiga un gaisīga.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!