Receptes
Pupiņas tomātu mērcē
SASTĀVDAĻAS:
- 1 kg pupiņas;
- 1 kg sīpolu;
- 1 asais pipars;
- 1 ķiploka galviņa;
- 4 kg tomātu;
- 350 g eļļa;
- 350 g cukura;
- 60 g sāls.
PAGATAVOŠANA:
- Pupiņas uz diennakti iemērciet aukstā vārītā ūdenī.
- Tomātus nomazgāt, sagriezt gabalos un samalt gaļas maļamajā mašīnā kopā ar aso piparu un ķiplokiem.
- Sīpolus sagriezt pusgredzenos.
- Katlā lieciet samaltos dārzeņus un pievienojiet sīpolus, pielejiet eļļu, pieberiet sāli un cukuru. Vāriet maisot uz lēnas uguns 40 minūtes. Tad pievienojiet pupiņas un vāriet līdz pupiņās gatavas.
- Pildiet sterilās burkās un drošības labad sapildītas burkas pakarsējiet kādas 15 minūtes.
- Aizskrūvējiet burkas, apgrieziet otrādi un sasedziet.
- Kad burkas atdzisušas, uzglabājiet tās ledusskapī.