Receptes
Pasha ar rūgto šokolādi un riekstiem
SASTĀVDAĻAS:
- 1 kg biezpiena
- 250 g pūdercukura
- 200 g skābā krējuma
- 150 g rūgtās šokolādes
- 150 g riekstu
- 70 g sviesta
- 1 citrons
PAGATAVOŠANA:
- Riekstus sakapāt, šokolādi sarīvēt un sajaukt ar pūdercukuru.
- Biezpienu izberzt caur sietu un ar izkausētu sviestu rūpīgi samaisīt viendabīgā masā.
- Biezpiena masai pielikt krējumu, pielikt cukura – šokolādes maisījumu, riekstus, pievienot viena citrona mizu un visu rūpīgi samaisīt.
- Pashas formiņas izklāt ar pārtikas plēvi (tās malām jāpārkaras pāri formiņu malām), tā jāiegriež dažās vietās.
- Sagatavotās formiņas piepildīt ar biezpiena masu un apklāt ar pārtikas plēvi.
- Katrai formiņai pa virsu uzlikt slogu un likt ledusskapī uz 6 – 8 stundām.
- Pēc šī laika katru formiņu izgāzt uz šķīvja un noņemt pārtikas plēvi.
LAI LABI GARŠO!