Noderīgi
Nelielas virtuves viltības, par kurām ne vienmēr zina pat pieredzējušas saimnieces
Virtuve ir vieta drosmīgiem eksperimentiem. Tomēr arī šeit noder pieredzējušu pavāru pieredze un zināšanas. Ja iegaumēsiet dažus no tiem, pagatavot kādu kulinārijas šedevru būs daudz vienkāršāk.
Lūk, daži pavāru noslēpumi, kas noderēs gan iesācējiem, gan jau pieredzējušiem virtuves darboņiem.
Iespējams, kādu no tiem jau izmantojat. Jo labāk, tagad varēsiet nešaubīties, ka tiešām rīkojaties pareizi.
- Lai cepšanas laikā kartupeļi neliptu pie pannas dibena un savā starpā nesaliptu, tos pirms cepšanas jāpatur aukstā ūdenī. Pēc tam jānotecina. Tā jūs atbrīvosieties no liekās cietes. Papildus bonuss – pazemināsiet ēdiena kaloritāti.
- Esat nolēmis vārīt dārzeņus? Vienmēr jābūt skaidrībai, kam tie būs nepieciešami. Ja plānojat izmantot arī buljonu, dārzeņus liekat aukstā ūdenī, ja nē, tad karstā.
- Garšo irdeni rīsi? Nav nekā vienkāršāka. Ļaujiet tiem pusstundu pirms vārīšanas pabūt aukstā ūdenī.
- Par labu majonēzes alternatīvu kļūs skābais krējums, kuram pievienots sarīvēts vārīts olas dzeltenums un sinepes.
- Dilles un pētersīļus varat “reanimēt” ar etiķa palīdzību. Ieliekat tos uz brītiņu ūdenī, kam pievienots mazliet etiķa.
- Kāpēc vienmēr tikai vārīt cīsiņus? Pamēģiniet apcept tos saulespuķu eļļā, iepriekš apsmērējot ar sinepēm.
- Burkāni nav jāvāra ilgāk par citiem dārzeņiem, 5 – 10 minūtes, bet sāls jāpieber pašās vārīšanās beigās. Pretējā gadījumā burkānu garša būs pliekana.
- Lai aknas būtu mīkstas, pirms cepšanas tās apbārstiet ar cukuru.
- Pievienojiet mīklai mazliet konjaka. Kūka vai pīrāgs būs daudz gaisīgāks. Ar konjaku varat aizvietot ne tikai cepamo pulveri, bet arī raugu.
- Putojiet olas pareizi. Ņemiet vērā, ka baltumi pirms putošanas jātur vēsumā, bet dzeltenumiem jābūt istabas temperatūrā.
- Daļu miltu aizvietojiet ar kartupeļu cieti. Pīrādziņi un bulciņas būs gaisīgas un ilgāk paliks mīkstas, bet pankūkas būs daudz maigākas.
- Vēlaties izvairīties no eļļas šļakstīšanās cepšanas laikā? Pirms lejat uz pannas eļļu, uzberiet uz tās vārāmo sāli.
- Sapņojat par pufīgu omleti? Saputojiet olas ar aukstu ūdeni. Viena ēdamkarote ūdens uz pusglāzi olu.