Neticami gardi kāposti ar interesantu garšu! Ātri, vienkārši un kraukšķīgi. Manas vecmāmiņas recepte

Neticami gardi kāposti ar interesantu garšu! Ātri, vienkārši un kraukšķīgi. Manas vecmāmiņas recepte

Sastāvdaļas:

  • baltie kāposti 1,2 kg
  • bietes 250 g
  • burkāns 250 g
  • ķiploki 10 daiviņas
  • Ūdens 1,5l
  • sāls 30 g
  • cukurs 50 g
  • melnie piparu 12 gab
  • smaržīgie pipari 12 gab
  • lauru lapas 3 gab
  • augu eļļa 100 ml

Pagatavošana:

Sasmalcinam kāpostus.

Burkānus un bietes sarīvē uz rupjās rīves, tad visu samaisa.

Tad uz smalkās rīves sarīvē ķiplokus un atkal visu samaisa.

Kāpostus liek burkās, kārtīgi "pieblietē". Vajadzētu sanākt 6 burkām pa 0,5 l.

Marinādei karstā ūdenī pievieno sāli, cukuru, melnos piparus, smaržīgos piparus un lauru lapu, augu eļļu. Liekam uz uguns un vāra 3 minūtes.

Tad pievieno etiķi un vāra 1 minūti.

Kāpostus pārlej ar karsto marinādi.

Uzliekam vākus un liekam burkas dziļā katlā, apakšā noteikti paliekot dvieli. 0,5l burkas sterilizē 15 minūtes.

Sterilizētās burkas apgriežu otrādi,un liekam uz siltas segas, līdz tās pilnībā atdziest.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!