Mani tīteņi ir neparasti. Kāpēc? Es tos gatavoju savādāk. Kā ietīt, lai 100% neatveras

Mani tīteņi ir neparasti. Kāpēc? Es tos gatavoju savādāk. Kā ietīt, lai 100% neatveras

Sastāvdaļas:

  • 1 vidēji liela kāpostgalva (tik liela, lai to var ievietot jūsu lielākajā katlā un pārliet ar ūdeni)
  • 700 g jauktas maltās liellopu un cūkgaļas
  • 2 olas
  • 1 vidējs sīpols
  • burciņa tomātu mērces (0,5–0,8 l vai pēc garšas)
  • eļļa cepšanai
  • 200 ml saldā vai skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote ķimeņu sēklu
  • 4 ēdamkarotes kviešu miltu (2 karotes gaļas pildījumam un 2 karotes mērcei)
  • 1 ēdamkarote kartupeļu miltu
  • pāris šķēļu baltmaizes (var būt sakaltusi vai rīvmaize)
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana:

Kāpostam noņem virsējās lapas, ja tās ir bojātas, un ar asu, garu nazi apgriež apkārt kacenam. Kacenu izņem ārā.

Kāpostu liek lielā katlā ar kacena caurumu uz leju, pārlej ar vārošu ūdeni, uzliek katlam vāku un uzvāra.

Kad kāposts pavārījies minūtes piecas, apgriež to ar kacena caurumu uz augšu un, turpinot vārīt uz maza karstuma, uzmanīgi ar dakšiņu atdala pa lapai. Lapas liek uz šķīvja kaudzē. Kāposta buljonu atstāj tīteņu vārīšanai.

Kad lapas padzisušas, ar nazīti nogriež biezo dzīslu pie lapas pamatnes. Zinu, ka ir vēl otrs paņēmiens, kā sagatavo lapu tīšanai – cieto dzīslas daļu izklapē ar gaļas āmuriņu. Svarīgi, lai lapa būtu elastīga un labi locītos, bet paliktu pēc iespējas vesela, bez caurumiem.

Sīpolu nomizo un smalki sagriež. Baltmaizes šķēles aplej ar ūdeni un izmērcē.

Bļodā liek malto gaļu, izmērcēto maizi, kam nospiests liekais ūdens, sīpolus, olas, kviešu un kartupeļu miltus, ķimenes, krietnu šķipsnu sāls un maltu melno piparu.

Samīca viendabīgā masā.

Veido tīteņus. Uz kāposta lapas pie tuvākās malas liek gaļas pildījuma piku, veido garenu formu.

Pārliek lapas priekšējo malu.

Pārliek lapas labo malu.

Pārliek lapas kreiso malu.

Pildījumu sāk tīt lapā.

Satin līdz galam un liek traukā ar vaļējo malu uz leju.

Tā satin visus tīteņus. Lapas, kas par mazu tīteņa veidošanai, var sagriezt gabalos un pievienot katlā, kur vārīsies tīteņi.

Uz karstas pannas nelielā eļļas daudzumā tīteņus apcep brūnus no abām pusēm.

Apceptos tīteņus liek katlā kāposta buljonā.

Starp kārtām pievieno tomātu mērci. Kad visi tīteņi apcepti un salikti katlā, ja nepieciešams, pievieno ūdeni tā, lai tie ir pārsegti, un vāra uz lēna karstuma aptuveni stundu.

Krūzītē pāris karotes miltu atšķaida ar aukstu ūdeni un ietumē mērci.

Mērcei var pievienot krējumu, sāli un piparus pēc garšas.

Var mērces gatavošanu pabeigt, kad tīteņi izņemti no katla, bet var to darīt tāpat, uzmanīgi ar karoti pamaisot un iecilājot mērci starp tīteņiem.

Tīteņus pārliek lielā bļodā.

Pasniedz karstus, pārlietus ar mērci.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!