Receptes
Mājās gatavots kausētais siers
SASTĀVDAĻAS:
- 400 g biezpiena
- 50 g sviesta
- 1 ola
- 1 tējkarote sodas
- sāls pēc garšas
- garšvielas pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
- Biezpienu izberž caur sietu.
- Pievieno olu, sviestu,sodu, sāli, samaisa.
- Maisījumu liek katlā, uz mazas uguns, maisot karsē, kamēr izveidojas viendabīga masa.
- Pievieno garšvielas, ja vēlas, lai siers būtu dzeltenāks, pievieno kurkumu.
- Turpina maisīt tik ilgi, kamēr masa pilnībā ir izkususi un parādās pirmie burbulīši.
- Ja karsēsiet pārāk ilgi, parādīsies šķidrums un kausētais siers sanāks kā Brinzas siers.
- Masu pārlej bļodā, atdzesē, siers ir gatavs.