Mājās gatavots kausētais siers

Mājās gatavots kausētais siers

SASTĀVDAĻAS:

  • 400 g biezpiena
  • 50 g sviesta
  • 1 ola
  • 1 tējkarote sodas
  • sāls pēc garšas
  • garšvielas pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  • Biezpienu izberž caur sietu.
  • Pievieno olu, sviestu,sodu, sāli, samaisa.
  • Maisījumu liek katlā, uz mazas uguns, maisot karsē, kamēr izveidojas viendabīga masa.
  • Pievieno garšvielas, ja vēlas, lai siers būtu dzeltenāks, pievieno kurkumu.
  • Turpina maisīt tik ilgi, kamēr masa pilnībā ir izkususi un parādās pirmie burbulīši.
  • Ja karsēsiet pārāk ilgi, parādīsies šķidrums un kausētais siers sanāks kā Brinzas siers.
  • Masu pārlej bļodā, atdzesē, siers ir gatavs.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!